PRATEĆI SINGL - 'GRACE OF NIGHTS'

Popularni riječki dvojac The Siids objavio dugo očekivani album „I I“: Iz Rijeke stigao novi glazbeni dragulj!

Foto: Kristina Barišić

Nakon intenzivnog iščekivanja, kreativni riječki dvojac Darko Terlević & Stanislav Grdaković, poznati kao THE SIIDS, konačno je otkrio svoj najnoviji glazbeni dragulj – album “I I”

Ovaj album predstavlja jedinstvenu sintezu njihovog umjetničkog izričaja, potvrđujući njihovu muzičku inventivnost i unikatnost koju su nam predstavili i brutalnim prvijencom iz 2019. – „Brutalist“.

“I I” je kolekcija od 11 pjesama koje demonstriraju širok spektar kreativnosti dvojca THE SIIDS, a kao singlove, već su prestavili pjesme ‘Tide’ i ‘Love Worth Saving’, a danas zajedno s albumom objavljuju ‘Grace Of Nights’ čiju režiju potpisuje njihova redovna suradnica, Kristina Barišić.

Svakom numerom slušatelje vode kroz živopisni glazbeni pejzaž koji otkriva različite slojeve njihovog zvuka. Od zaraznih ritmova koje potpisuju Darko i Stane, do dubokih emotivnih tekstova u kojima im se kao autor pridružio i Marko Rogić (White on White), album „I I“ nudi izvanredno iskustvo slušanja.

Album cover | Mladen Stipanović – studio smart69

Jedna od najznačajnijih karakteristika novog studijskog izdanja jest njegova sposobnost da se svakim novim slušanjem otkriva na novi način. THE SIIDS su u svaku pjesmu uspjeli ugraditi brojne autorske detalje, stoga je i preporuka slušateljima da urone duboko u ovaj glazbeni svijet i istraže sve njegove nijanse i tonove.

Album „I I“ njihova je vizija glazbe koju dosljedno i bez ustupaka stvaraju još od zajedničkog im rada u bendu Morso. Terlević i Grdaković zauzeli su svoje mjesto na domaćoj elektro sceni, a svakim novim projektom slušateljima uspješno prenose strast i energiju kojom su ga i stvorili. Stoga ne propustite priliku doživjeti glazbenu magiju dvojca THE SIIDS i istražite svaki kutak ovog jedinstvenog albuma.

“I I” je dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a ljubitelji fizičkih izdanja svoje će kolekcije uskoro moći upotpuniti i CD i/ili LP primjercima.

Objavu drugog im albuma THE SIIDS će obilježiti velikim samostalnim koncertom u riječkom Pogonu Kulture 16.03. za kojeg su ulaznice u prodaji via entrio.hr, dok su hard copy ulaznice dostupne u Dallas Music Shop Rijeka.

Poslušajte i pogledajte prateći singl Grace of Nights:

režija i edit | Kristina Barišić
DOP | Filip Kos
asistenti kamere | Marko Milohnić i Patrik Ivačić
color | Denis Komljenović
glumci | Lara Nekić i Toma Medvešek – CineCro studio

TRACKLIST “I I”

  1. Divine Comedy
  2. Grace Of Nights
  3. Love Worth Saving
  4. Mad Day
  5. We’ll Wait For It
  6. Tide
  7. Big In Defeat
  8. Loud In Silence
  9. Morning Light
  10. Above This Ground
  11. Come Along

Produkcija, aranžman i mix | Darko Terlević.
Pjesme zajednički potpisuju Darko Terlević, Stanislav Grdaković i Marko Rogić, osim ‘Loud In Silence’ i ‘Above This Ground’ autora Darka Terlevića.
master | Matej Zec – G.I.S. studio
cover design | Mladen Stipanović, studio smart69
band photo | Kristina Barišić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari