IZNENADNA SMRT: Pjevač George Michael preminuo u 53. godini

Autor jedne od najpoznatijih pjesama koje nas prate u blagdansko doba – ‘Last Christmas’ – u svome je domu preminuo na Božić

Pjevač George Michael (53.) preminuo je na Božić u svome domu, javnosti je prenio njegov glazbeni izdavač, a policija je objavila kako nema nikakvih sumnjivih okolnosti oko njegove smrti.

George Michael rodio se kao Georgios Kyriacos Panayiotou u Londonu, svoju je karijeru započeo u grupi Wham! u 80-in godinama prošlog stoljeća, nakon čega ju je nastavio samostalno i uspješno gotovo sljedeća četiri desetljeća tijekom kojih je prodao preko 100 milijuna albuma.

U izjavi za javnost je Michaelov izdavač poručio: “S velikom tugom možemo potvrditi da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George u miru preminuo u svome domu na Božić. Obitelj moli da se tijekom ovog teško razdovlja poštuje njihova privatnost.”

George Michael je već imao velikih zdravstvenih problema, zbog kojih je 2011. godine otkazao niz koncerata zbog upale pluća, a i doktori su u Beču morali izvesti traheotomiju kako bi mu spasili život.

Također, nije tajna ni da je George Michael vodio raskalašeni život te da se zadnjih godina pokušao riješiti ovisnosti o teškim narkoticima – kombinaciji cracka i kokaina – zbog koje je s partnerom viđan u Švicarskoj na liječenju po tamošnjim klinikama, a zbog koje su njegovi bližnji i javno izjavljivali kako se boje za njegov život.

George MIchael bio je iznimno plodan glazbenih, a ostat će zapamćen po mnogim vlastitim i opjevanim hitovima kao što su: “Monkey”, “One More Try”, “Killer / Papa Was a Rollin’ Stone”, “I Believe (When I Fall in Love It Will be Forever)”, “Father Figure”, “Freedom ‘90”, “Don’t Let the Sun Go Down on Me” ( s Eltonom Johnom), “I Want Your Sex”, “Praying for Time”, “Faith”, a sigurni smo kako će ga najveći broj ljudi pamtiti po hitu s početka njegove karijere – “Last Christmas” – iz razdoblja grupe Wham!, pogotovo zbog činjenice da je preminuo upravo na Božić kad je ova njegova pjesma jedna od najslušanijih na radio i TV postajama diljem svijeta.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari