Luka Nižetić u Rijeci snimio videospot za novu pjesmu: Pogledajte kadrove karnevalske metropole!

Luka Nižetić je obavio svoju novu pjesmu Život je let

Premijerno na YouTube-u objavljen je videospot Luke Nižetića za pjesmu Život je let sa istoimenog albuma.

Videospot je djelomično snimljen u Rijeci koristeći motive Riječkog karnevala i Europske prijestolnice kulture.

Ovdje možete pogledati spot u režiji Darka Drinovca:

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zOg6YuxuoWw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen

Luka Nižetić novom nam pjesmom donosi odu radosti života. Pjesmu ‘Život je let’ autorski potpisuje Mirza Tetarić s kojim Luka po prvi put surađuje, a u kreiranju produkcije i aranžmana sudjelovao je već provjereni suradnik David Vurdelja Babydooks. Ovo je i prvi singl nakon ‘Ludilo brale’, Lukinog velikog prošlogodišnjeg hita koji je na njegovom YouTube kanalu do sada pregledan oko 2 milijuna puta.

‘Još u 10 mjesecu prošle godine s Babydooksom sam počeo raditi na novoj pjesmi i kako je inače kod njega to česti slučaj, od početnog plana na kraju smo završili na potpuno drugoj pjesmi. Zapravo, slučajno mi je Mirza pustio pjesmu koja je bila namjenjena Dinu Merlinu i već od uvodne zarazne teme rekao sam da je to sad moja pjesma i da ostaje u Hrvatskoj’ – otkriva nam Luka.

Radi se o pjesmi iznimno jakog teksta, lijepe, moćne, pamtljive i himnične refrenske melodije. Kako i sam ističe, pjesma je Luku našla u idealno vrijeme, u srcu tridesetih, u godinama gdje je kroz stečeno životno iskustvo postao samosvjesniji te dovoljno sazrio da nauči koliko je važno prvo voljeti sebe kako bi znao voljeti svijet oko sebe, uživati u slobodi punim plućima i nikada si ne rezati krila.

Prateći video broj redateljski je uradak renomiranog i iskusnog znalca Darka Drinovca koji iza sebe bilježi suradnju s velikim glazbenim imenima kao što su Severina, Nina Badrić i 2Chellos. Njihova posljednja suradnja zabilježena je prije 10 godina na pjesmi ‘Di si ti Mare’, a još uvijek se obojica rado sjećaju i nezaboravnog snimanja video broja za pjesmu ‘Proljeće’.

Spot za pjesmu ‘Život je let’ snimao se dva dana na lokacijama centra Zagreba, a određeni kadrovi snimljeni su i u Rijeci tijekom održavanja karnevalskog rallyja Paris-Bakar u organizaciji Autokluba Rijeka te povorke Zametskih zvončara.

Posebnim pristupom snimanja, prilikom čega je Luka na sebi cijelo vrijeme nosio konstrukciju s kamerom, namjera redatelja je bila da se dobije intimni momenat Luke s raznolikim, dinamičnim pozadinskim vizurama i ljudima s naglaskom na njegovu emotivnu reakciju.

O samom snimanju Luka dodaje: ‘S Drinovcem snimanje nikad nije predvidljivo. Ovog puta je na mene uprtio konstrukciju tešku više od 15 kg tako da sam nakon dva dana cjelodnevnog hodanja bio lakši barem 3 kg. No, kada radiš u interesu što bolje prezentacije pjesme ništa ti teško nije. U spot je bio uključen veliki broj ljudi kojima se ovim putem zahvaljujem, a posebno sam uživao u Rijeci gdje sam prvi put doživio njihov karneval i sa sigurnošću znam da ću se iduće godine vratiti, naravno zamaskiran‘.

Singlom ‘Život je let’ Luka najavljuje vrlo radnu godinu gdje za tri mjeseca sprema glazbeno mediteransku poslasticu, a na jesen, nakon duže vremena, s njegove strane stiže i prava emotivna balada, no o svemu više kada dođe vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari