OTKRIVENO: Legendarni Swans su headlineri riječkog 4. Impulse festivala!

Legendarni američki eksperimentalni rock bend Swans nastupit će u okviru Impulse festivala u Pogonu kulture 27. ožujka iduće godine

Headliner 4. izdanja Impulse festivala (27. 3. – 01. 4. 2017.) je legendarni američki eksperimentalni rock bend Swans.

Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multi-instrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima.

U 2010. godini, Gira reformira Swanse i u posljednjih 6 godina zajedno s ostakom benda na svjetlo dana donose četiri fantastična albuma (My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky iz 2010., The Seer 2012., To Be Kind 2014., The Glowing Man 2016.).

michaelgira_credit_enrikoboettcher_enriko-com_03-1

Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbi, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha. Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena.

Svojevrsnu glazbenu kulminaciju upravo doživljavaju s posljednjim albumom koji upotpunjuje posljednju iteraciju benda. Naime, Gira je odlučio staviti točku na prekrasnu priču koju nam je podario s povratničkim Swansima, a kako najavljuje, ime Swans nastavit će živjeti u novom formatu za koji još ni sam nije siguran kakav će biti. No jedno je sigurno, Swansi upravo u ovom formatu završavaju svoju priču posljednjom turnejom koja ih dovodi i na Impulse festival.

SWANS čine:
Michael Gira – gitara, vokal, Norman Westberg – gitara, Christophj Hahn – gitara, Phil Puleo – bubnjevi, udaraljke, cimbala, Chris Pravdica – bass, Thor Harris – bubnjevi, udaraljke, vibracije, cimbala

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

Ulaznice za koncert sezone mogu se kupiti u pretprodaji od četvrtka 20. 10. 2016. po cijeni od 105,00 kuna sve do 31. 12. 2016. S prvim danima 2017. cijena se penje na 125,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145,00 kuna.

Prodajna mjesta:

Dallas music shop Rijeka, Splitska 2a, Croatia Records, Užarska ulica 3, The Beertija, Slavka Krautzeka 12, Autotrans, Riva 22 i/li online putem sustava Entrio.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari