Riječki plesači “Flame” plešu na glazbu riječkih rockera Jonathan

Riječ je o plesnoj predstavi to LOVE or to HOLD koja će svoju premijeru imati 8. veljače u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

Predstava u produkciji Plesne skupine Flame nosi podnaslov “…ili o vezi koju je vrijeme pojelo”i jjoš je jedna u nizu angažiranih plesnih predstava iz “radionice” eminentne riječke skupine koja postoji i uspješno djeluje od 2003. godine.

“Predstava prati muško-ženski odnos nakon dugo godina veze, kad su se emocije izlizale, kad se strast ugušila i kad su međusobni odnosi počeli umarati. Nameće se pitanje pustiti ili izdržati? Glumci Sendi Bakotić i Vanja Boškovski dijalogom, ali i fizičkim teatrom iznose publici njihove svakodnevne borbe koje u predstavi variraju od komike do groteske”, rekla je Martina Hrlić Rogić, koreografkinja i redateljica predstave koja je i umjetnička voditeljica Plesne skupine Flame.

 

U predstavi “proklete ljubavnike” glume Sendi Bakotić i Vanja Gabriel Boškovski a podupire ih plesni ansambl kojeg čine Antonia X. Bašković, Jelena Braut, Martina Hrlić Rogić, Mattea Linić, Martina Miliša, Iva Šupek i Dominik Valić.

Zanimljivo, pleše se na glazbu popularne riječke rock-skupine Jonathan čiji posljednji diptih albuma također nosi nazic “To Love… Or To Hold”.

Foto. Doris Fatur

Dramaturgiju potpisuje Nataša Antulov, oblikovatelj svjetla je Anito Jelović, kostime je izradila Vera Stojaković a scenografiju potpisuju Alan Perušić Abdul Alhazred

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u dvorani Plesne grupe Flame, Ciottina 24a i u Book caffe-u Dnevni boravak, Ciottina 12a (cijena: 30,00 kn) odnosno sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a na Sušaku (cijena: 35,00 kn).

Plesna grupa Flame bavi se prvenstveno podučavanjem mladih ljudi plesu u različitim plesnim izričajima i kategorijama kao što su jazz, modern/contemporary, balet, mtv i hip hop a svake godine sudjeluju na državnim i europskim prvenstvima u show dance-u.

Iza sebe ima brojne nastupe, gostovanja, produkcije i sudjelovanja na festivalima. Ostvarila je brojne uspješne suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivan pl. Zajc, Rijeka, kazališnim grupama Intermezzo i Ri Teatar, Zagrebačkim plesnim centrom, Školom modernog pjevanja Vocal Studio Maraton, kao i Art kinom Croatia. Svake godine sudjeluje na Susretima hrvatskih plesnih ansambala koji joj donose izvrsne plesne kritike.

U svojoj produkciji Plesna grupa Flame ostvarila je već više cjelovečernjih predstava: „Break a leg“ 2016., „Breakup“ 2015., „Mali princ“ 2014., „B.B.“ 2013., “Problem boem“ 2012…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari