Riječki “Putokazi” imaju novi album “Meandri” i spot za singl “Tantanatos”!

Foto I Ivana Tomić

Legendarni riječki “Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14.album imena “Meandri”

Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

“Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt… Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.”, kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Projekt uključuje 30-ak umjetnika, glazbenika, autora, orkestratora, producenata, tonskih snimatelja, pjevača Putokaza, koreografa, kostimografa, dizajnera.

Na svoj 36. rođendan, 22.2.2020., u HKD-u na Sušaku, s početkom u 20.20h, Putokazi su predstavili svoj novi album imena “Meandri” s kojeg se predstavlja i inspirativni singl “TanTanatos”. Riječka publika je na promociji albuma također ekskluzivno mogla i pogledati spot za tu pjesmu. Spot je sniman na lokacijama u unutrašnjosti Istre, kraj Buzeta, na Lindaru, Pazinskom potoku te u Crkvi sv. Marije na Škriljinah kraj Berama.

Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković.

Likovno oblikovanje omota uvijek je važna dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza, a ovoga puta autor Saša Ostojić prati osnovnu ideju glazbenog izričaja i pritom jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima: ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo meandri kao životni zavoji kojima protječemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari