'BILA JE SPECIFIČNA'

Video | Senna M o Kasandri: ‘Ako bi ju netko provocirao na koncertu, onda bi zaustavila koncert i očitala mu bukvicu’

Kaže kako ju nikad nije vidio bez šminke ili bez perike

Njegove su pjesme 90-ih svi znali, i njegove smo spotove znali napamet, i on danas živi daleko od kamera i pozornice. Gost Direkta bio je Senad Galijašević, svima poznat kao Senna M.

Kaže kako su ga često novinari znali pitati o Kasandri: “Kako se ona povukla, to je stvarno bilo fascinantno”.

Istaknuo je da kada dvije godine provedeš s nekim u kombiju svaki dan:

“Putovali smo cijelom Europom, bilo je tu svakakvih događaja, ali ti njeni nastupni su sigurno, od nas troje, recimo Banfićka, Kasandra i ja, koji smo u to vrijeme krenuli nekim novim smjerom, koji nije postojao, gdje smo stvarno prolazili i te užarene linije gdje je bio rat na svoju odgovornost i imali smo želju da pjevamo nešto što je ličilo na neku svjetsku glazbu, da nešto promijenimo. Njeni nastupi su bili interesantni. Ona je iz kombija odmah otišla u garderobu, nitko ju nije vidio, kad ju najavim ona izađe i uvijek je zapjevala: ‘Samo taj’. S tim je valjda razbijala tremu ili je odmah rekla da je ozbiljna pjevačica, da to nije samo nešto. Ali imala je osobinu, da ako ju netko iz publike nešto provocirao, ona je znala zaustaviti koncert i očitati lekciju tom nestašnom koji se pravio važan, taj se ušutio i izašao. Po tome je bila stvarno specifična”.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Kaže kako ju nikad nije vidio bez šminke ili bez perike.

Senad objašnjava kako pritisak koji stiže od medija odlučuje u jednom dijelu da se glazbenik povuče sa scene: “Šest mjeseci sam pripremao nastup na Zagrebačkog festivalu, 64 plesača, šivali smo odijela i to je bilo stvarno nešto što, ja mislim, nitko nije pripremao. I kad smo imali generalnu probu, direktor festivala je rekao Senna mora biti zadnji jer poslije njega je stvarno sve nekako drugačije ili smiješno. I kad smo imali nastup, to je bio jedan divan trenutak gdje je cijela dvorana Lisinski 10 minuta stajala i aplaudirala jer to bilo za to doma nešto neviđeno. Ja sam bio izuzetno ponosan. Sutra dan u novinama naslov, Senna M je izviždan. To pročitaš i ništa ti nije jasno. Naravno kao dijete sam bio uvrijeđen, video recorder, kazetu sa snimkom, vlasniku tih novina pokažem jer sam stvarno bio bijesan. Oni pogledaju i kažu kako stvarno nisu znali, kako su oni samo čuli te kako će se sutra ispričati. I sutradan izađe članak: ‘Senna M nam je došao uplakan: ‘Nije baš bilo toliko zvižduka, nego samo poneki”.

Naglasio je kako je njegov svijet danas u radioni, ali kaže kako svako malo dobije nekakav video. Senad se danas radi opremu, kamere koje kupuje NASA, jedna kamera je bila i u seriji Igra prijestolja, a on kaže kako mu je to još uvijek nestvarno: “Krenuo sam iz nekog inata. Tu mora biti neka magija, tu mora postojati neka sugestivnost i moraš vjerovati u to i malo po malo je došlo do stvarno veliki projekata. Momentalno se snima 7, 8 holivudskih filmova, dva u Africi, u Njemačkoj gdje koriste moju rasvjetu”.

Kaže kako je Chuck Norris razbio njegovu opremu: “Ja sam čak i dobio te panele nazad, snimao je u Ljubljani neku reklamu gdje je nogom i tako da su moji paneli dobili, ali razbili su se, ali su još uvijek radili”.

Istaknuo je kako riječi pjesme Tuc – tuc asociraju na ritam, ali na pitanje hoće li nastupati još ikad kaže: “Nikad ne reci nikad. Ja sam imao koncert prije 10-ak godina gdje su me zamolili u Salunu da nastupim. 500 ljudi je ostalo vani, transparenti, prekrasno priznanje, ali nisam se dugo zavaravao. To je bila ta noć i j sam se vratio u svoj novi svijet”.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari