U PETAK NA KANTRIDI: Riječka grupa „Sarah & The Romans“ u Beach baru Morski prasac

Riječki bend prepoznatljiv je po svojem specifičnom srednjoeuropskom folku s elementima bluegrassa a upravo je objavio dvije nove pjesme na single vinyl ploči

U petak 8. srpnja s početkom u 21 h u Beach baru Morski prasac započinje program u kojem će glavnu ulogu imati riječka grupa „Sarah & The Romans“ prepoznatljiva po svojem specifičnom srednjoeuropskom folku s elementima bluegrassa.

sarah & the romans

U opuštenoj atmosferi popularne plaže na Kantridi Sarah & The Romans će između ostaloga predstaviti i dvije nove pjesme upravo objavljene na single vinyl ploči. Riječ je o pjesmama Tanac i Smoke In The Wind, a pristuni će ih čuti i uživo i onako kako su snimljene na ponovno oživljenom vinilu, dakle putem reprodukcije na gramofonu. Oni nešto iskusniji znamo o čemu pišemo, a nekima od mlađih bit će to zgodna prilika da se upoznaju sa izvedbom i zvukom toga danas arhaičnog, ali zapravo nikada prežaljenoga izuma za reprodukciju zvuka.

Sarah & The Romans je grupa koja je u kratko vrijeme slušateljima ostala prepoznatljiva po svojem glazbenom izričaju – glazbenu sliku stvaraju uz pomoć gitare, mandoline, banja, violine, kontrabasa, usne harmonike, doboša i dva ženska vokala.

Ovaj novi zvuk ubrzo je pridobio radijsku pažnju. Pjesme Tanac i Smoke In The Wind bile su 15 i 13 tjedana u samom vrhu Top liste Crockodil Radio Rijeke, a „vrte“ ih i druge europske radio stanice kao Radio Velvet, Alive Radio, Belter Radio, Country Canalen, Wolfman Radio, Radio Medusa, Irish Country Music Radio …

Na repertoaru koncerta bit će i njihove ostale autorske pjesme jer grupa u studiju upravo priprema materijal za album koji će također izaći na LP vinylu.

Ulaz na njihov koncert u Morskom prascu je slobodan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari