U STARTU JEDINSTVENI: Riječka grupa „Sarah & the Romans“ plijeni pažnju u nas malo poznatim glazbenim žanrom!

Nova riječka višečlana grupa „Sarah & the Romans“ prvi je hrvatski bend koji njeguje „bluegrass“ glazbeni izričaj. Kako se ne bi ovdje gubili u proizvoljnim objašnjenjima što bi „bluegrass“ točno bio, citirat ćemo hr.wikipdiju: „… podvrsta country glazbe također poznata kao “hillbilly music”, inspirirana glazbom Appalachia…. U bluegrassu, kao i nekim oblicima jazz-a, jedno ili više glazbala ima svoj red sviranja melodije i improvizaciju oko njega, dok ga ostala glazbala prate. Bluegrass je glazba dijeljenja, gdje svaki glazbenik dobiva prigodu pokazati se. Bluegrass glazba je privukla veliki broj ljudi diljem svijeta.“.

Sarah & the Romans 3

No Riječani „Sarah & The Romans“ idu i korak dalje: njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka (polka, valcer, marš…) što im omogućava stilsku prepoznatljivost već u startnoj fazi karijere!

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su svoje umijeće iskazali u mnogobrojnim bendovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – gitara (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni Nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face) i Suzan Vidović – doboš.

Sarah & the Romans 2

Glavna vokalistica – po kojoj je band i naslovljen – je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Martina Rejec kao prateći vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

U tijeku je studijsko snimanje materijala za album koji će biti izdan do kraja ove godine a koji će sadržavati deset autorskih pjesama. Materijal se snima u Studiju Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering radi Janez Križaj u Ljubljani.

Na snimkama su gostovali i Dušan Pjer Ladavac (Paraf) te Mladen Srića (Crooks & Straights).

Zanimljivo je da će album biti objavljen na raritetnome vinilnom formatu od deset inča. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku.

„Sarah & the Romans“ dosad su objavili dva singla, Smoke In The Wind, za koju je snimljen i spot u režiji Družbe Akmon, i skladbu Tanac. Obje skladbe bit će ubrzo objavljene na 7-inčnom vinilu.

Pjesma Smoke In The Wind bila je 13 tjedana na Top listi Crockodil Radio Rijeke!

sarah koncert

Sarah & The Romans dosad su nastupali na raznim festivalima (Mokronog u
Sloveniji, Gračišće, Zadar), a najavljuju i samostalni koncert početkom prosinca u Rijeci.

Više informacija: facebok stranica http://on.fb.me/1OR9esq

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari