ZAVRŠEN 3. IMPULSE: Vrhunci Festivala koncerti Liime i Lee Ranalda

Koncertom Lee Ranaldo Trio u Pogonu kulture sinoć je u Rijeci završilo treće izdanje Impulse festivala, tjedna posvećenog dobroj glazbi i urbanoj klupskoj kulturi

Program Festivala (6. – 14. 6. 2016.) koji se uz zabavni karakter trudi biti i korektivom određenim pop-kulturnim trendovima, u tjedan dana posjetilo je više od 1,000 posjetitelja. Impulse festival zajednički su organizirali i sproveli Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

Koncert_Liima2

Od otvorenja festivala s premijernim gostovanjem dansko-finskog benda Liima u OKC-u Palach, preko dvije plesne predstave „Glečer“ i „Komorebi“ izvedene u Filodrammatici, glazbene tribine „Video Killed the Radio Star“ na temu produkcije video spotova, hrvatske premijere dokumentarnog filma „B-movie: Lust & Sound in West Berlin, 1979-1989“ u Art-kinu Croatia, pub kviza u Bačvi, sajma ploča u Palachu, klupske večeri !Trigon“ u Nemu, Tunelu i Životu te glazbenog osvrta na njemački bend Can u Galeriji SKC, glazbu se u proteklih tjedan dana doista dovelo svugdje.

Vrhunac festivala bilo je gostovanje indietronica četverca Liime, genijalaca s 4AD etikete, koji su Impulseu donijeli priželjkivani moment svježine, promovirajući svoj netom izdan debi album „ii“ i nove, još neobjavljene pjesme u svirci koja je oduševila publiku.

Lee_Ranaldo8

Premijerni dolazak kultnog glazbenika Lee Ranalda, suosnivača Sonic Youth i njegov nastup s trijom u Pogonu kulture, pružio je i nešto iskusnijoj publici zanimljiv koncert gdje su mogli vidjeti i čuti Lee Ranalda i društvo u izvedbi novih pjesama koje najavljuju zaokrete u njegovom tipičnom izričaju.

Svi su tako u Impulse tjednu mogli pronaći priču za sebe, od besplatnih edukativnih programa poput razgovora o snimanju video spotova u društvu eksperata njihove produkcije, preko kolekcionarskih događaja poput sajma ploča ili zabavnog pub kviza do uživanja u do sada neviđenom pogledu na Zapadni Berlin u njegovu najintenzivnijem rock desetljeću, eksperimentalnim plesnim predstavama,…

Partneri u provedbi programa bili su Sveučilište u Rijeci, Odjel za kulturu Grada Rijeke, Art-kino Croatia, Savez udruga Molekula, Udruga Poligon, Tiskara Grafik, Tvornica kulture, Hotel Jadran-Best Western, Entrio.hr. Prijatelj festivala je Dallas Music Shop Rijeka.

Realizacija trećeg izdanja festivala omogućena je uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci, Uniqa osiguranja i HDS ZAMP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari