Japanski izum – aplikacija za pseći izmet

Pseći izmet problem je mnogih gradova, a pokazalo se kako i novčane kazne za neodgovorne i lijene vlasnike kućnih ljubimaca nisu do kraja učinkovite. No, u Japanu su domislili kako tome stati na kraj.

Gradske vlasti Izumisana u središnjoj prefekturi Osake odlučile su iskušati novu metodu, od građana će tražiti da fotografiraju “kontaminirana” mjesta i uploadaju ih na novu aplikaciju koja će pomoću GPS-a njihova pametnog telefona izraditi interaktivnu gradsku kartu “crnih točaka”. Takva će karta gradskoj upravi pomoći u otkrivanju problematičnih područja, a potom zadanim patrolnim rutama u akciju kreću “G-men”, specijalizirani timovi za skupljnje psećeg izmeta.

A da pseća kakica može biti i dobar biznis potvrđuje jedan amrički bračni par koji je osnovao tvrtku DoddyCalls specijalziranu za sakupljanje psećeg i mačjeg izmeta. Jednom tjedno, za cijenu od 15 dolara, odlaze u parkove, domove, gdje god ih pozovu i s njima ugovore sakupljanje.

U jednom stambenom kompleksu u New Hampshireu, gdje živi preko 200 pasa, vlasnici su obvezni dati uzorak DNK svoga ljubimca, koji otkriva tko ne skuplja izmet. Slijedi im kazna i do tisuću dolara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari