FINALISTI SU DALI SVE OD SEBE

Jozefina Birindžić pobjednica je osme sezone showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’

Zagreb,230720. Jadran film, Rudolfa Kolaka 12. RTL studio 4, Tri dva jedan kuhaj, finalna emisija. Na fotografiji: Jozefina Pobjednica. Foto: Damir Krajac / CROPIX

U finalnoj epizodi RTL-ova popularnog kulinarskog showa snage su odmjerili najbolji od najboljih – Jozefina i Joško, a nijanse su presudile u njezinu korist. Tako je Jozefina odnijela glavnu nagradu i titulu najboljeg kuhara amatera!

Jozefina Birindžić iz Slavonskog Broda te Josip Šarić, zvan Joško, iz Zagreba natjecali su se finalnom kulinarskom dvoboju showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Finalisti su imali 120 minuta za pripremu jela koja su za njih priredili članovi žirija. Prvi slijed bila je pita zeljanica po receptu Željke Klemenčić, zatim punjene lignje od Ivana Pažanina i nadjevena patka s heljdom po receptu Tomislava Špičeka.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

„Uzbuđenje je veliko, iščekivanje je veliko, jako je napeto. Ako vremenski bude sve u redu, neće biti raspada sistema“, komentirao je na početku Joško koji je u startu bio 10 minuta u zaostatku jer je Jozefina dobila malu vremensku prednost zbog dosadašnjeg uspjeha kroz sezonu. A kao i svaki zadatak do sad, Jozefina je odradila damski – smireno i staloženo: „Držat ću se svog redoslijeda i ritma. Vjerujem da ćemo oboje dati sve od sebe.“

Finalisti su zaista dali sve od sebe te su zadnju minutu natjecanja dočekali spremnih tanjura i sve su stigli u roku pripremiti, a onda je uslijedio odlučujući dio – kušanje.

„Jako mi se sviđa kako je to odradila, tanko tijesto, s malo nadjeva, jako hrskavo, no možda je moglo malo više začina“, kazala je Željka na Jozefininu pitu zeljanicu od kopriva, a s njom se složio i ostatak žirija kojem je također nedostajalo malo začina u piti. S druge strane, Joško je pogodio sa začinima te je napravio motanu formu pite, što se svidjelo žiriju.

„Rahlost tijesta i nadjev bi bio savršen da nema problema s masnoćama, ali odlično odrađeno“, pohvalio je Pažanin te su komentari nakon prvog slijeda bili dosta izjednačeni. Slična situacija kandidate je dočekala i na drugom slijedu – punjenim lignjama s palentom.

„Pohvalio bih okus umaka i završni okus u ustima je perfektan, žao da nema više umaka. Palenta savršena, ali lignji fali malo umaka“, kazao je Pažanin na Joškovo jelo, a sličan problem sa suhoćom je imala i Jozefina.

„Nadjev lignje je najslabiji dio tanjura, suhast je, kao i kod Joška, ali ostatak tanjura je slastan. Koliko god imate različita jela, opet imate sličnu problematiku na tanjuru“, primijetila je Željka.

Posljednji slijed bila je pečena patka s heljdom, nabujkom od mlinaca i pireom od jabuke po Špičekovom receptu.

„Jozefina je složila jelo preko ruba ovala, a pire od jabuka nije dovoljno kuhan. Heljda je jako lijepo začinjena, nabujak prekrasno napravljen, patka malo krivo narezana, ali sve je ukusno. Joško je isto pogriješio s pireom, kao kašica za bebe kao i kod Jozefine, ali sviđa mi se kiselkast okus. Heljda je bolja, patka nije suha, ali je jače pečena. Loše narezana, ali sam zadovoljan“, komentirao je Špiček njihova jela te je na žiriju bila zaista teška odluka, a nijanse su presudile.

Iako je Željka priznala da je Joško napravio bolju zeljanicu, a Pažanin da su Jozefinine lignje bile mrvicu bolje, odluka je bila na Špičekovoj patki.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

„Odlučili smo i usuglasili se da je pobjednica osme sezone – Jozefina! Čestitamo!“ izjavio je Špiček, a tako je Jozefina Birindžić preuzela laskavu titulu najboljeg kuhara amatera te osvojila vrijedne nagrade.

„Jako sam sretna, presretna. Hvala svima, hvala mojoj obitelji, hvala žiriju i pozdravljam sve!“, kratko je i uzbuđeno rekla Jozefina, a Joško joj je čestitao na pobjedi.

„Borili smo se oštro, nisam bio siguran u pobjedu, ali mislio sam da imam šanse. Nijanse su odlučile i svaka čast Jozefini“, rekao je Joško za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari