KLAPSKI FESTIVAL

Klapa Sveti Jakov Jadranovo nagrađena u Kaštelima!

Skladbi „Barba Jere“ nagrada za najbolji tekst festivala

Jedan on najprestižnijih klapskih festivala je svakako „Klapski đir – večer novih skladbi“ koji se održava u sklopu popularnih „Večeri dalmatinske pisme“ pa je tako i ove godine u Kaštelima zapjevalo 20 sjajnih hrvatskih klapa. 

Sinoć je, među odabranima, po prvi put na festivalu nastupala klapa Sveti Jakov Jadranovo koja je branila boje kvarnerske klapske pjesme. I već je debut na ovom jakom festivalu ovjekovječila nagradom. Klapa je nastupila sa skladbom „Barba Jere“ koju potpisuju Robert Grubišić kao skladatelj, Vjeko Alilović kao autor teksta, dok aranžman zajednički potpisuju Robert Grubišić te voditelj klape Frane Frleta.

Osim odlične reakcije publike koja je nastup Jakovara popratila pljeskom, autor teksta Vjeko Alilović je nagrađen nagradom za najbolji tekst festivala te se klapa na Kvarner vraća s ovom vrijednom nagradom koja će joj itekako puno značiti kao poticaj za daljnji rad jer valja naglasiti da klapa djeluje tek nepune dvije godine. 

Podsjetimo,  klapa Sveti Jakov Jadranovo je jedina muška klapa na području Grada Crikvenice, a broji devet članova koji se, zajedno s već spomenutim voditeljem sretno vraća iz Kaštela na Kvarner. Članovi klape su Dalibor Koščić (prvi tenor), Dario Grbčić, Ivica Grbčić i Gracijan Čop (drugi tenori), Mladen Ahel, Dino Miharija i Dario Bruketa (baritoni) te Teo Hviždalek i Dečan Zorica (basovi).

„Barba Jere“ su odsvirali i Ivan Pešut (gitara), Branimir Gazdik (bubnjevi) i Frane Frleta (bass), dok je master napravio Drago Smokrović Smokva. Skladbu možete čuti na: https://www.youtube.com/watch?v=knGtzrbUh-g.

Nakon uspješnog nastupa u Kaštelima, klapu već u petak očekuje nastup na međunarodnoj manifestaciji “Klape va Mandraću” koja u Volosko dovodi sjajne klape te će to biti odlična prilika da ih publika po prvi put na ovoj manifestaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari