PROFESORICA ENGLESKOG

“Koja su dva otoka povezana mostom?” Nije znala odgovoriti ni s tri džokera!

Foto: HRT / Tko želi biti milijunaš / Screenshot

Ovotjedno je izdanje HRT-ovog kviza “Tko želi biti milijunaš?” otvorila Helena Buranji, 41-godišnja profesorica engleskog jezika i povijesti iz Zagreba pitanjem za 4000 kuna. Za nju je bilo kobno 8. pitanje o tome koja su dva otoka povezana pokretnim mostom.

Nisu joj pomogla niti sva tri džokera pa je završila natjecanje s osvojenih 1.000 kuna.

Helena Buranji znala je odgovor na 7. pitanje o tome tko je rekao: “Ne činiti ništa ponekad je najnasilnije što možemo učiniti”: Micek, Mucek, Žižek ili Dedek. Ustvrdila je da je riječ vjerojatno o filozofu Slavoju Žižeku, što je bio i točan odgovor.

Tarik je pojasnio da je Micek, Mucek i Dedek zabavni dječji roman Mate Lovraka o dječaku, njegovu djedu i jednom zecu.

Na 8. pitanju natjecateljica je priznala da je geografija njezina vrlo slaba točka i da nema pretjerano iskustvo ljetovanja, a radilo se o pitanju koja su dva otoka povezana pokretnim mostom: Cres i Lošinj, Pag i Vir, Pašman i Ugljan ili Brač i Šolta.

VIDEO DANA:

Prvotno se odlučila za džoker “zovi” jer je konstatirala da joj opcija “pola-pola” ne bi pomogla. Ipak je na kraju prihvatila prijedlog voditelja i upitala znalca Brunu. On nije bio u potpunosti siguran i ponudio je odgovor Pašman i Ugljan, ali također je i savjetovao natjecateljici da njegov odgovor možda potvrdi još nekim džokerom.

Potom je prepolovila ponuđene odgovore i pokazalo se da je znalac bio na pogrešnom tragu. Ostali su odgovori Cres i Lošinj te Pag i Vir.

Zatražila je i posljednji džoker “zovi” koji je s dosta velikom sigurnošću rekao da se radi o Pagu i Viru, što je ona i prihvatila.

Ni tri džokera nisu pomogla na ovom pitanju jer je točan odgovor bio Cres i Lošinj. Tako je Helena Buranji natjecanje napustila s osvojenih 1000 kuna.

Naime, prema pojašnjenju voditelja Vir je povezan pokretnim mostom s kopnom, ali ne i Pagom. Pašman i Ugljan povezani su mostom koji nije pokretan, a Brač i Šolta nisu uopće povezani, piše Morski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari