Koncert koji ne smijete propustiti, jedinstveni Kultur Shock danas dolazi u Rijeku

Povodom 25-te godišnjice postojanja, bend Kultur Shock tijekom svoje slavljeničke turneje obilazi gradove po Americi i Europi. Nezaobilazna destinacija na njihovom putu je i naš grad Rijeka, koju će počastiti svojim nastupom.

S više od 1000 koncerata i festivala diljem svijeta Kultur Shock ove godine obilježava 25 godina neprekidnog rada. Višestruka svjetska atrakcija iz Seattlea pod vodstvom sarajevskog umjetnika Srđana Gina Jevđevića, predstavlja jedinstveni glazbeni izričaj za koju je i Jello Biafra oduševljeno izjavio da zvuči onako kako bi punk rock trebao zvučati.

Da bi ih se pobliže dočaralo publici, mnogi ih pokušavaju uspoređivati s Gogol Bordellom, System of a Downom, Dubiozom Kolektiv, Manu Chaom, The Poguesima ili  pak s Band of Four. Ipak treba biti pravedan i kazati da su oni stvorili svoj vlastiti glazbeni izričaj koji je teško usporediv s bilo kojim bendom.

U kontinuiranom eksperimentu Kultur Shock spaja balkanske narodne melodije s punkom i metalom u tzv. gypsy punk, jedinstven upravo zbog tog posebnog balkanskog štiha koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”, na lokaciji igrališta kod Boćarskog doma na Podvežici, 12. srpnja. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, na dan koncerta cijena iznosi 95 kuna. U pretprodajnoj cijeni mogli ste ih nabaviti po 75 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari