DANAS U 19:30

Koncert Opera gala Mariborskog SNG-a gostuje u »Zajcu«

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svečanim koncertom Opera gala u ponedjeljak, 11. listopada 2021. riječkoj će se publici predstaviti članice i članovi Opere Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora. Program  gala koncerta u riječkom »Zajcu« s početkom u 19.30 sati, što ga je osmislio umjetnički voditelj mariborske Opere, koji će i ravnati koncertom, Simon Krečič, donosi najpoznatije melodije talijanskog belcanta, romantične opere i verizma, melodije neprolazne popularnosti kod publike diljem svijeta.

Glazbenim arijama i ulomcima iz različitih opernih remek-djela najznačajnijih talijanskih opernih skladatelja, poput Giuseppea Verdija, Gioacchina Rossinija, Gaetana Donizettija i Giacoma Puccinija, ovoga puta pridružuju se solistički brojevi iz francuske i slovenske operne literature. Uz pratnju Simfonijskog orkestra SNG-a Maribor nastupit će izvrsne solistice i solisti Opere Maribor, poput sopranistica Sabine Cvilak, Rebeke Lokar, Petye Ivanove, Andreje Zakonjšek Krt i Valentine Čuden, mezzosopranistice Irene Petkove, tenora Martin Sušnika i baritona Jakija Jurgeca.

Ova iznimna prilika kada će riječka publika moći čuti najglasovitije operne arije i ulomke u izvedbi ponajboljih slovenskih solistica i solista zapravo je nastavak suradnje i novi korak u približavanju i tješnjoj umjetničkoj suradnji dviju opernih kuća, riječke i mariborske, i dviju kazališnih institucija koje, unutar granica različitih država, povezuju duhovno srodstvo, bogata glazbena tradicija i inovativni pogledi na glazbu i izvedbenu umjetnost uopće.

Podsjetimo, nedavno je riječka »Tosca« s velikim uspjehom gostovala u Mariboru, a potom su se Riječani mariborskoj publici predstavili svojim koncertom Opera gala.

Već u studenom mariborski će SNG ponovno, dva puta, gostovati u riječkom »Zajcu«, dramskom i baletnom produkcijom: 19. studenog gostovat će Shakespeareovi »Romeo i Julija« u režiji Aleksandra Popovskog te balet »Carmina burana« na glazbu Carla Orffau koreografiji Edwarda Cluga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari