ZAVRŠENA MANIFESTACIJA

Koncertom klape Intrade završeno uspješno Kostrensko leto: Više od 1000 posjetitelja uživalo u spektaklu

Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade zaključena je ovogodišnja manifestacija Kostrensko leto koja je Kostrenjanima i njihovim gostima kroz sva tri ljetna mjeseca ponudila brojne zanimljive programe.

Više od tisuću posjetitelja okupilo se jučer u Sportskoj dvorani u Kostreni i u sjajnoj atmosferi, puna dva sata u glas pjevalo s popularnom klapom Intrade.

Vrijeme je utjecalo na promjenu lokacije iz Podurinja u zatvoreni prostor, a termin koncerta preklopio se s utakmicom Rijeke i Lillea, no popularnost ove klape teško da može išta nadmašiti i omesti njihove brojne fanove u dolasku na koncert pa je i jučerašnji bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta.

Zaključeno još jedno programski izdašno Kostrensko leto

Tako je na najljepši mogući način zaključeno još jedno Kostrensko leto čiji su programi kroz sva tri ljetna mjeseca privlačili u Kostrenu brojne posjetitelje.

Od lipnja do kolovoza Kostrenjani i njihovi gosti mogli su uživati u brojnim zanimljivim sadržajima koji su pretvorili Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi bili su velika ljetna pozornica na otvorenom i odredište ljubitelja glazbe, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava.

Lipanj su obilježila sportska događanja poput tradicionalnog 46. memorijalnog nogometnog turnira Egon Polić i Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu, nogometnog kampa, školi jedrenja i ronjenja, pa čak i tečaj vrtlarenja u skladu s prirodom.

Srpanj bio u znaku odlične zabave

Srpanj bio u znaku odlične zabave na vikend gastro manifestaciji Kostrena Food Corner, „Kostrenskoj noći“ uz popularnog Joleta i novom glazbenom festivalu „Jedna noć u Kostreni“, čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni.

Već u prvom izdanju festival je okupio brojne vrsne izvođače, a namjera je da se svake godine predstavi barem jedna nova skladba tematski vezana za Kostrenu i tijekom godina kreira glazbena razglednica kao jedinstven zvučni suvenir Kostrene. Srpanj je zaključio koncert zbora mladih “Josip Kaplan” i prepoznatljivi ploveći kostrenski koncert s mora PachaMama Street Connection benda.

Kolovoz je bio u znaku popularnih kino projekcija i zanimljivih predstava.

Šestu godinu zaredom održano je ljetno Kino u Kostreni na trgu ispred Sportske dvorane uz projekcije dva filmska hita – “Super Mario Bros Film” i komediju “Cura za sve”. Na Trgu sv. Barbare održane su dvije predstave Ri Teatra, dječja „Zbrko i Oli“ i „Ljubav je na Vrelu“, koja aludira na popularni televizijski reality “Ljubav je na selu”. U Narodnoj čitaonici održane su i dvije predstave u kojima su sudjelovali polaznici glumačkog kampa.

Kostrensko leto organizirali su Turistička zajednica općine Kostrena i Centar kulture Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Komunalnog društva Kostrena kao i sponzora -Dezinsekcije Rijeka, Ine d.d. te tvrtke Ceramiche Mariner.

Završetkom ljeta, u Kostreni kreće jedna od najdugovječnijih kulturnih manifestacija riječkog prstena „Jesen u Kostreni“ koja će od 21. rujna do 26. listopada jesenske dane obojiti smijehom i zabavom uz osmah hit predstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari