OPERNE DIVE U RIJEČKOM ZAJCU

Kristina Kolar i Dubravka Šeparović Mušović zajedno na riječkoj opernoj pozornici u izvedbama „Pikove dame“

Nove izvedbe opere „Pikova dama“, najbolje predstave riječkog HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone po izboru publike, donijet će uzbuđenja poput premijernih.

Dvije će nacionalne operne prvakinje, riječka sopranistica Kristina Kolar i zagrebačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović nastupiti u glavnim ženskim ulogama i to po prvi put u svojim bogatim karijerama! Kristina Kolar debitirat će u ulozi zaljubljene Lize, a Dubravka Šeparović Mušović u ulozi Stare grofice.

Hrvatske operne dive međunarodnih karijera poznate po dubokom poniranju u svoje uloge s kojima se i glumački i emotivno čvrsto povezuju, obje osvajaju i svojim glasom, i svojom interpretacijom, i svojom iznimnom scenskom uvjerljivošću. U ulogama opernog remek-djela Petra Iljiča Čajkovskog nastupit će u subotu i ponedjeljak, 2. i 4. prosinca 2023.

Romantična opera sudbine, opera o tajni triju karata, velika je glazbena drama snažne emotivne priče, koja je istodobno lirska i potresno dramatična. U režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović, a pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela, toliko je osvojila riječku publiku da je po njihovoj naklonosti premašila sve ostale predstave riječkog HNK-a i nametnula se kao ostvarenje sezone. A osim riječke, operna predstava oduševila je i zagrebačku publiku prigodom gostovanja u tamošnjem HNK-u u lipnju.

Ulogu Hermana ponovno će tumačiti nenadmašni Ivan Momirov, a ostale uloge Robert Kolar, Luka Ortar, Marko Fortunato, Dario Dugandžić, Slavko Sekulić, Sergej Kiselev, Gabrijela Deglin, Giulia Diomede, Ivanica Vunić, Karla Mazzaroli i ostali.

Scenografiju potpisuje Christian Romanowski, oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić, a koreografiju i scenski pokret osmislio je Janne Boere. Uz Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor u predstavi sudjeluje i Dječji zbor te ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

Priča opere odvija se na ulicama i u plesnim dvoranama Sankt Peterburga i na obali Neve, a likove zatičemo u trenucima borbe sa sudbinom. Mlada Liza izgara od želje za Hermanom, no njega postupno proždire strast za kockanjem i opsjednutost otkrivanjem tajne koja će mu donijeti bogatstvo, a koju zna samo Stara grofica…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari