TUGA NA ESTRADNOM NEBU

Preminuo jedan od najboljih frontmena svih vremena: Čuveni Shane MacGowan napustio nas je u 66. godini

Foto:"X"

U prosincu 2022. MacGowan je hospitaliziran zbog virusnog encefalitisa i zbog toga je proveo nekoliko mjeseci 2023. na intenzivnoj njezi

Shane MacGowan, irski pjevač i frontmen keltskog punk benda The Pogues i jedan od najboljih vođa benda svih vremena, umro je u dobi od 65 godina nakon što se neko vrijeme borio sa svojom bolešću.

Njegova obitelj prenosi kako je preminuo 30. studenoga u jutarnjim satima te su ga opisali kao najljepšu i najdražu osobu, prenosi Guardian.

“Shane će uvijek biti svjetlo koje držim ispred sebe, mjerilo mojih snova i ljubav mog života. Neopisivo sam blagoslovljena što sam ga upoznala i voljela, te što sam bila ona koju je bezuvjetno volio”, napisala je njegova supruga Victoria Mary Clarke u svojoj obavi na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

U prosincu 2022. MacGowan je hospitaliziran zbog virusnog encefalitisa i zbog toga je proveo nekoliko mjeseci 2023. na intenzivnoj njezi.

Naime, pjevač je nastojao svojim pjesmama prenijeti snagu irske narodne glazbe na rock scenu, a inspiraciju je pronalazio u mitologiji i Bibliji.

“Samo smo htjeli pokazati glazbu koja ima korijene, koja je općenito jača i ima više bijesa i stvarnih emocija”, rekao je za NME 1983.

Često je pisao o irskoj kulturi i nacionalizmu te iskustvima irske dijaspore, vraćajući rasistički stereotip “Paddy”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari