NAKON DUGIH ŠEST GODINA

Let 3 u finalu Eurosonga!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska se nakon šest dugih godina plasirala u finale Eurosonga!

‘Strategija šoka” se ovoga puta isplatila! Let 3 se nakon spektakularnog nastupa plasirao u veliko finale Eurosonga!

Nakon dugih šest godina hrvatska pjesma, ‘Mama ŠČ’ u izvedbi riječkih shock-rockera Let 3 – plasirala se u finale Eurosonga koje će se održati u subotu 13. svibnja.

Glasovanje je završeno i glasovi su prebrojani. Ovih 10 država ide u finale: Hrvatska, Moldavija, Švicarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija, Norveška.

Let 3, Mama ŠČ i Hrvatska – prva je zemlja u novinarskoj sobi čije su ime pročitali da smo ušli u finale Eurosonga! To se posljednji put dogodilo kada je nastupio Jacques Houdek s pjesmom “My friend”!

Reporterka RTL-a Maja Oštro Flis uživo se javila iz Liverpoola s prvim dojmovima:

“Eurovizija je svijet lude zabave lude glazbe, vlada golemi interes, ne samo Europe, nego cijelog svijeta. Teško je predočiti kako to izgleda – više je od 800 novinarskih ekipa iz cijelog svijeta akreditirano.

Uživo se i napeto pratilo glasovanje. Večeras isključivo odlučuju glasovi publike. Let 3 je prošao, kako i ne bi, dečki su danima u Liverpoolu, znaju da treba ostaviti dojam, biti zapažen… Puno je tu stranaca i svi znaju ono najosnovnije, a to su riječi Mame ŠČ.

Na kladionicama Hrvatska je stajala rubno, na 9. ili 10. mjestu. Na kraju smo prvi izvođači koji su ušli u finale. Bilo je 15 izvođača, a 10 ih ide u finale.

Ovdje cijeli dan vlada luda atmosfera, najokorjeliji fanovi Eurosonga bili su ispred hotela gdje su bili Letovci, vesele djevojke iz okolice Liverpoola pjevale su Mamu ŠČ.

Najveći pljesak dobila je Finska, ali i Let 3 zaista je imao veliku potporu u golemom prostoru u novinarskoj sobi. Velika većina ljudi i novinara stvarno su znali pjesmu i Let 3 ostavio je dojam. Teško je prognozirati kako će proći dalje, dečki sami su priželjkivali finale.

Znamo kakvi su i Mrle i Prlja rekli da im je najvažnije zabaviti se. Primarni cilj ostvaren je, Hrvatska je u finalu, kladionice su pričale jedno, stvarnost je drugo. Finale je u subotu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari