LIBURNIA UPLOVLJAVA U CRES: Večeras u CineCresu tri zanimljiva filma

Završilo je 16. izdanje Liburnia Film Festivala a organizatori već jure na Cres kako bi tamošnjem stanovništvu i gostima prikazali najbolje od hrvatske dokumentaristike. Ulaz na projekcije je slobodan!

Stižu u srijedu 29. kolovoza u 20:30 sati u CineCres (Ljetno kino Cres) s tri filma: ”BLINK”, Jakova Labrovića (najbolji film 15. LFF-a), ”Buffet Željezara” (najbolja režija 15. LFF-a), Gorana Devića i ”Tvornica je naša!” (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a), Vedrane Pribačić.

„Blink“ je priča o braći, shizofreniji i institucijama koju je ispričao Jakov Labrović. Kratkometražni dokumentarni film „Blink“ splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 četvrti je projekt u seriji umjetničkih produkcija koje se tematski bave shizofrenijom i prvi u formi filma.

U filmu „Buffet Željezara“ Goran Dević prati posljednje čakule prije zatvaranje lokalne birtije. Erna i Dževad vlasnici su buffeta na autobusnoj stanici kod ulaza u nekoć jednu od većih željezara istočne Europe. Iz opservacijskom tehnikom snimljenih „birtijskih razgovora“ zadnjih tjedan dana buffeta pred zatvaranje, izbija nova utopija bivših socijalističkih trudbenika: kako se dočepati Njemačke, jedinog preostalog raja na zemlji.

„Tvornica je naša“ Vedrane Pribačić, kako i naslov daje naslutiti, bavi se radničkom borbom.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Program “Liburnia uplovljava” realizira se u suradnji s mrežom Clubture, a podupiru ga Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz projekt Centri znanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Primorsko-goranska županija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari