OBLJETNIČKI KONCERT

LJETO NA GRADINI Koncert zbora mladih “Josip Kaplan” u nedjelju 11. srpnja; Ne propustite!

Zbog novih epidemioloških mjera koje ubrzo stupaju na snagu, koncert pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” održat će se u nedjelju, 11. srpnja s početkom u 20.00 sati, umjesto u ponedjeljak kako je prethodno najavljeno

PZM „Josip Kaplan“ Rijeka svoju 15. obljetnicu slavi na Trsatskoj Gradini u sklopu renomirane manifestacije „Ljeto na Gradini“. Uz najljepši pogled na naš grad, publika će imati priliku uživati u ljetnoj večeri zborske glazbe.

Retrospektiva uspomena s natjecanja i projekata u kojima je zbor sudjelovao te skladbe koje su obilježile dosadašnje djelovanje zbora uvest će Vas u njihov mali, ali veliki glazbeni svijet.

Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ osnovan je 2006. godine u Rijeci, a u sklopu udruge djeluju mješoviti, djevojački i dječji zbor „Kap“.

Široj je javnosti zbor poznat po pobjedi u prvoj sezoni HRT-ove emisije „Do posljednjeg zbora“ 2012. godine i po mnogobrojnim realiziranim projektima i suradnjama: koncerti s Tonyjem Cetinskim u Ljubljani, Puli i Zagrebu, s Doris Dragović u KD-u Lisinskom, izvedba Brahmsove skladbe „Nanie“ 2013. godine pod ravnanjem maestra Kranjčevića u Lisinskom, nastup na proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Zagrebu, glazbeno-scenski performans u suradnji s plesnom skupinom „Ri dance“ „Šapat vječnosti“ upravo u sklopu Ljeta na Gradini 2016., cjelovečernji koncert uz orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka pod ravnanjem maestra Fačinija 2018., Božićni koncert uz orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka 2018., sudjelovanje u mjuziklu „Evita“ T. Rice i A. L. Webera u HNK-u Ivana pl. Zajca u sezoni 2019./2020.

Zbor je dosad ostvario mnoge zapažene uspjehe na zborskim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih ističemo: 5 državnih zlata, 8 međunarodnih zlata i 4 međunarodna srebra te mnoge posebne nagrade za umjetnički dojam, scenski nastup i sl.

Na međunarodnom natjecanju „Lege artis“ u Tuzli 2018. osvajaju Grand Prix te nagradu „Čestmir Mirko Dušek“ za najboljeg dirigenta.

Repertoar čine umjetničke skladbe svih stilskih razdoblja, od renesanse do 21. stoljeća, kao i obrade narodne, popularne i gospel glazbe. Kaplanovci obožavaju izazove pa su se osim u pjevanju uz koreografije i glumu, okušali i u snimanju audiozapisa pjesama „Ri Rock Medley“ i „Božić dolazi“, ali i videospota za pjesmu „Božić dolazi“, a najviše pak vole izvoditi djela skladatelja čije ime s ponosom nose – Josipa Kaplana. Zborom ravna umjetnička voditeljica Doris Kovačić.

Cijena ulaznica iznosi 60 kn i mogu se kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu ili online na mojekarte.hr. Koncert počinje u 20.00 h, a ulaz Gradine otvara se u 19.00 h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari