RAZNOLIK GLAZBENI OPUS

Spektakl u Opatiji! Glazbena diva Radojka Šverko stiže na Ljetnu pozornicu!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Radojka Šverko vraća se 5. kolovoza 2021. godine na scenu Ljetne pozornice u Opatiji, prvi put nakon veličanstvenog koncerta Hrvatskih diva održanog 2012. godine. U dvosatnom druženju s opatijskom publikom, Radojka će izvesti najveće hitove svoje karijere, s naglaskom na čakavski opus po kojem je poznata u ovome kraju.

Iznimno mi je drago vratiti se u Opatiju, grad za koji me vežu prekrasne uspomene, kako profesionalne tako i privatne. Vjerujem da će i ovo druženje s Opatijcima i njihovim gostima svima ostati u lijepom sjećanju, te da ćemo zajedno uživati u glazbi i divnom ambijentu Ljetne pozornice“, izjavila je Radojka.

Radojka Šverko jedna je od najvećih diva hrvatske glazbene scene, s karijerom koja kontinuirano traje više od 50 godina. Svoj talent i raskošan glas etablirala je na glazbenim festivalima u Hrvatskoj, ali i nastupima i nagradama na festivalima diljem svijeta – od Rija de Janeira do Caracasa, preko Los Angelesa i Seoula, do Atene i Firenze. Surađivala je s ponajboljim domaćim skladateljima, tekstopiscima i aranžerima, kao što su Alfi Kabiljo, Ivica Krajač, Zvonko Špišić, Arsen Dedić, Andrej Baša, Silvije Glojnarić, Margit Antauer, Dalibor Paulik, Stipica Kalogjera, Jakša Fiamengo i Maja Perfiljeva.

Njezin glazbeni opus je iznimno raznolik, te uključuje zabavnu glazbu, šlagere i šansone, jazz standarde, ali i sakralni opus koji desetljećima izvodi u crkvama diljem Hrvatske, kao i inozemstvu.

Ostvarila je i kazališnu karijeru ulogama u nekoliko mjuzikala i rock opera: Gubec-beg (uloga Jane), Grička vještica (uloga Nere), Karolina Riječka (uloga Karoline), Jadnici (uloga Fantine) i Mirakul (uloga Mare). Glumila je i u filmu Rajka Grlića Bravo maestro koji je 1978. godine bio u konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Među njima se ističe pet glazbenih nagrada Porin, uključujući Porin za životno djelo. Jedina je glazbenica koja je iste godine uz nagradu za životno djelo osvojila i nagradu u redovnoj konkurenciji.

2017. godine koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz pratnju Zagrebačke filharmonije i Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić, proslavila je 50 godina karijere. Radojka svakim novim nastupom, svakom godinom na sceni postaje sve bolja i bolja, dok njezin raskošni alt dobiva na voluminoznosti, u što ćete imati prilike uvjeriti se ovoga ljeta na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Početak koncerta je u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 120 kuna, odnosno 80 kuna s popustom za studente, umirovljenike i članove udruga hrvatskih branitelja. Ulaznice su u prodaji u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i Foto Reviji te online nawww.mojekarte.hr

Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama. Za prisustvovanje koncertu nisu potrebne COVID putovnice i potvrde, dovoljna je važeća ulaznica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari