FINALE

Matej Petrović pobjednik je pete sezone ‘Života na vagi’: Izgubio 67,9 kg i postao bogatiji za 170 tisuća kuna

Novi pobjednik ‘Života na vagi’ bogatiji je za 170 tisuća kuna dok je Zdravka, kao najbolja nefinalistica, bogatija za 50 tisuća kuna!

U studiju zagrebačkog Jadran filma, ovaj put bez publike zbog novih epidemioloških mjera, večeras je, uz voditeljicu Marijanu Batinić i Sanju Žuljević u backstageu te trenere Maju Ćustić i Edu Mehmedovića – proglašen pobjednik pete sezone showa ‘Život na vagi’, 26-godišnji Matej Petrović!

Matej iz Đurđenovca osvojio je bogatu novčanu nagradu od 170 tisuća kuna izgubivši 67,9 kilograma!

U ‘Život na vagi’ Matej je ušao sa 152 kilograma, a sada je otkrio kako više neće raditi u Njemačkoj, nego se vraća u Hrvatsku, gdje će pokušati pokrenuti svoj posao. „Jedna od opcija je i da se vratim u rukomet i imam već par ponuda“, otkrio je. „Ako nema zdravlja i zapustimo se, život nema smisla“, zaključio je. Matej je ukupno skinuo 67,9 kilograma i sada ima 84,1 kilogram. „Bez obzira na rezultat, ti si od prvog dana pokazivao karakteristike šampiona i neka te to i dalje gradi kroz život“, rekao mu je trener Edo. Simpatični bivši rukometaš izgubio je 44,7 % svoje tjelesne mase.

I Splićanka Zdravka Kapetanović imala je razloga za slavlje zato što je kao nefinalistica s najvećim izgubljenim postotkom osvojila nagradu od 50 tisuća kuna. Zdravka je u show ušla sa 123 kilograma, a onda sve šokirala kada je u elegantnom izdanju prošetala studijem. Kad je stala na vagu, brojka je pokazala samo 74,4 kilograma. S izgubljenih 39,5% tjelesne mase, odnosno 48,6 kilograma, Zdrave je pobjednik nefinalist. Uvijek vesela Zdravka, priznala je kako je bila šokirana izrazima lica svojih bližnjih, prijatelja i kolega kad se vratila iz showa zato što je nisu prepoznali. „Bilo je suza, tresli su se, nadmašila sam njihova očekivanja i sad sam presretna!“ zaključila je pobjednica nefinalistica.

Gledatelji su u 14 ciklusa pratili ‘borbu’ sjevera i juga na prekrasnom slavonskom imanju Stare Kapele, a treneri su Marijani otkrili kako im je ova sezona bila intenzivnija zbog drugačijih kandidata, ali da su svi napravili odličan posao i dobro se zabavili.

Vijoleta zablestala u svom novom izdanju

Vijoleta Taleski prva je ušetala u studio i zablistala u dugačkoj uskoj haljini te sve oduševila, ponajviše Edu. Otkrila je da se promijenila i fizički i psihički. „Svi su ponosni i sretni baš kao i ja, a svu robu koju sam imala sam i podijelila zato što je nikad više ne želim obući na sebe“, priznala je Viki i prva zakoračila na vagu.

Vijoleta je u show ušla sa 120,9 kilograma, a danas ima 44,5 kilograma manje, odnosno 76,4 kilograma, što je 36,8% manje tjelesne mase.

Petra: ‘Kompjuter je otišao ća’

Petra Čorbić, kojoj je Marijana rekla da je neprepoznatljiva s novom frizurom, stilom i općenito izgledom, priznala je kako se oslobodila svoje ljušture, skinula većinu zidova koje je izgradila oko sebe te da bi se još željela riješiti nekih negativnih misli koje ponekad ima prema sebi. Također, priznala je da je prodala kompjutor te da je videoigrice više ne zanimaju. „One su nestale s liste prioriteta. Imam super ekipu u teretani i sve se okrenulo u mome životu nabolje“, ponosno je rekla Karlovčanka.

Petra je na prvo vaganje došla sa 144,3 kilograma, a nakon tri mjeseca u izolaciji i dva mjeseca kod kuće, ima 42,3 kilograma manje. Sada ima 102 kilograma, što znači da je skinula 29,3% tjelesne mase.

Danijel T. motivirao i djecu da vježbaju

Danijel Tomin sljedeći je došao u studio i otkrio da, osim što on trenira, motivirao je i svoju djecu tako da je njegova kći koja je bila prekomjerne tjelesne težine – skinula 15 kilograma!

Danijel je u Staru kapelu došao sa 191,1, a iz studija Jadran filma otišao sa 155,7 kilograma te je ukupno izgubio 18,5% tjelesne mase.

Maja zaobilazi pekare

Ana Solarević rekla je kako joj se cijeli život promijenio nakon showa i da je stalno u pokretu. U show je ušla sa 170,2 kilograma, a sada ima 130,4 – izgubila je 39,8 kilograma, odnosno 23,4% tjelesne mase.

Maja Milan ušetala je u studio u potpuno novom izdanju, a prije vaganja rekla je da je počela jesti paradajze, tikvice… „Doručak mi više nije pekara, a ćevape zaobilazim u širokom luku. Više nisam željna stalno jesti junk-food, no kada mi dođe, priuštim si.“

Maja je u „Život na vagi“ došla sa 138,6 kilograma, a sada ima 97,2 kilograma. Skinula je 41,4 kilograma, odnosno izgubila 29,9% tjelesne mase.

„Posljednji sam put bila ispod sto kilograma u sedmom razredu osnovne škole! Prezadovoljna sam!“ sa smiješkom je kazala.

Olivera: ‘Da mogu ponoviti, sada ne bih tražila da izađem iz showa tako rano’

Boris Bonić je u show ušao sa 172,7 kilograma, a rekao je da će do lipnja iduće godine doći do 100 kilograma. Danas Boris ima 145,8, pa je tako skinuo 26,9 kilograma, odnosno 15,6% tjelesne mase.

Olivera Franjić je rekla kako nema više izlika u njezinu životu te da sa svojom obitelji hoda i planinari. Otkrila je i da se više ne prejeda hranom i bori se sa svojim ‘okidačima’. „Da mogu ponoviti, sada ne bih tražila da izađem iz showa tako rano“, zaključila je Olivera koja je u show ušla sa 157,1 kilogramom, a iz njega izlazi sa 123. Izgubila je 34,1 kilogram, što je 21,7% manje tjelesne mase nego što je imala.

Ljubinka, unatoč ozljedi kralježnice, i dalje gubi kilograme

Makaranka Ljubinka Pejković otkrila je kako joj je zbog leđa bilo teško mirovati i da je u showu naučila brojati kalorije pa se vani nastavila pridržavati prehrane ‘u gram’.

U ‘Život na vagi’ ušla je sa 113,8 kilograma, a unatoč svim nedaćama koje su je snašle, skinula je 27,7 kilograma i sada ima samo 86,1 kilogram, tj. 24,3% manje tjelesne mase.’

Matea Cakić rekla je da je pomaknula svoje granice otkako je bila u showu i smirila se u glavi. „Nisam imala nijedan anksiozni napadaj otkako sam izašla iz showa. Želim doći do određenog stupnja zdravlja i kilaže, a onda želim na razmjenu u Japan ili Kinu“, rekla je.

U show je ušla 141,3 kilograma, a sada ima 110,8. Matea je izgubila 30, 5 kilograma, što je u postotku 21,6% tjelesne mase.

Marijana je napomenula kako kandidatkinja Matea Ilinčić nije mogla doći u finale pa su joj svi iz studija poslali poljupce i pozdrave.

Danijel Mihaljčić u show je ušao sa 192,2 kilograma. „Bilo je jako lijepo, ali moram skinuti još kilograma. Moj je cilj doći do 110, 115 kilograma. Ma, bitno mi je zdravlje da normalno funkcioniram“, rekao je Danijel kojem je vaga pokazala da danas ima 33,2 kilograma manje. Danijel ima sad 159 kilograma i postotak od 17,3% izgubljene mase.

Dodo: ‘Najteže mi je bilo vani održavati prehranu uz treninge i posao’

Dominik Kračun iznenadio je sve ulaskom u studio u elegantnom izdanju, a rekao je kako se sada osjeća lakše i sve nasmijao. „Najteže mi je bilo vani održavati prehranu uz treninge i posao, ali organizacija je najbitnija i brzo sam se ušemio“, otkrio je Dodo.

Ante Miletić također je sve oduševio svojom fizičkom promjenom, a njegova trenerica Maja komentirala da je presretna i jako ponosna na njega.

Matej Petrović u studio je ušetao neprepoznatljiv i priznao je kako još nije svjestan svog izgleda.

Marica ušetala u studio, Edo se rasplakao

Jedina dama među finalistima, Marica Korolija zaradila je najveći pljesak kandidata prošetavši studijem u prekrasnom, ženstvenom izdanju. Trener Edo rasplakao se kada ju je ugledao, a potom se rasplakala i Marica. Budući da nitko nije mogao izustiti riječi od suza, Matej je preuzeo riječ. „Marica je bila ravnopravna nama dečkima tijekom cijelog showa i od sveg joj srca čestitam. Stvarno je prelijepa osoba i cura“, rekao je Matej.

„Sretna sam što nisam pokleknula i što sam sebe stavila na prvo mjesto. Nisam bila sigurna koliko sam napredovala u showu dok nisam izašla van. Nisam uzalud radila na svojoj glavi, i to mi je najbitnije“, rekla je Marica.’

Prije vaganja Marijana je otkrila da finaliste očekuje još jedno, posljednje iskušenje. „Jedan od vas može osvojiti prednost – onaj tko prvi stisne tipku dobiva jedan kilogram prednosti na vaganju. Također, nitko od vas ne mora pritisnuti tipku ako ne želi. Imate deset sekundi da pritisnete tipku“, objasnila je pravila Batinić, a kada je zvuk za početak igre krenuo, svi su stisnuli tipku osim Marice!

Pobjednik u posljednjem iskušenju bio je Matej, a Batinić je objasnila kako je dobio i kilogram prednosti na vaganju, što će na kraju pridodati njegovu postotku.

Osim što su se natjecatelji fizički promijenili, otišli su iz showa zdravi, što su im potvrdili i novi nalazi iz poliklinike Aviva, a produžili su i svoj život za 10, 15 godina.

Dominik Kračun u show je ušao sa 162,6 kilograma, a rekao je da mu je show donio sreću u životu i samopouzdanje te je otkrio i da se zaljubio. Nakon tri mjeseca u izolaciji i dva mjeseca boravka kod kuće, Dominiku je vaga pokazala da je izgubio čak 67,8 kilograma, odnosno 41,7% tjelesne mase, a sada ima 94,8 kilograma! „Hvala treneru Edi što mi je pomogao ne samo s kilogramima nego i da riješim problem u glavi“, zaključio je Dodo.

Ante Miletić je u show ušao sa 200,7 kilograma, a odmah je zahvalio svojoj trenerici Maji. „Od srca joj hvala što mi je podarila novi život i mom sinu podarila duže godina oca“, sretno je rekao. Ante je izgubio čak 83 kilograma i 41,4% tjelesne mase. Sada ima 117,7 kilograma.

Jedina žena u finalu, Marica Korolija, na slavonsko imanje stigla je sa 134,1 kilogramom, a otkrila je da je postala instruktorica vožnje. „Zatrpala sam se poslom, ali s ciljem da do kraja godine otpustim neke poslove jer postajem instruktorica u autoškoli, u međuvremenu sam dobila licencu i čekam da preuzmem posao“, sretno je rekla. Marica je skinula 52,3 kilograma i sada ima 81,8 kilogram, a izgubila je 39% tjelesne mase.

Edo: ‘Vi ste motivacija, uzor i inspiracija ljudima koji se bore s kilogramima’

Edo je, pak, skupio snage i sa suzama u očima održao kratak emotivan govor namijenjen Marici, ali i svima ostalima.

„Hvala tebi, ali i svima vama. Mi smo svoj posao napravili najbolje što smo mogli, sve što smo radili napravili smo u dobroj namjeri. Vi ste sada ambasadori zdravog života. Vi ste motivacija, uzor i inspiracija ljudima koji se bore s kilogramima. Na sve dobro što dođe do vas prigrlite svim srcem, a negativnom pokušajte pristupiti s razumijevanjem, tako smo radili i vi. Budite uzor svima kojima treba i podrška i pomoć“, emotivan je bio Edo te rasplakao sve u studiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari