SJAJNA ATMOSFERA

MATULJI Blues na Štacione: Publika uživala u sjajnim nastupima ‘Sir’ Oliver Mally dua i Jumping Matt & His Combo

‘Sir’ Oliver Mally duo i Jumping Matt & His Combo imali su čast da svojom svirkom inauguriraju novu koncertnu lokaciju u Matuljima – staru željezničku stanicu odnosno štacion kako ga zove domaće stanovništvo

Simbolika koju željezničke pruge imaju u bluesu nerazdvojiva je od prvog ikad odsviranog tona blues pionira, a upravo ta magična povezanost mogla se osjetiti na jučerašnjoj festivalskoj večeri ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala. Fenomenalna scenografija koju je dodatno začinio prolazak vlaka dodatno je začinila cjelokupni dojam u punom gledalištu, koje je stiglo poslušati i podržati Blues pul Matuj.

Akustični set i zagrijavanje za nešto življe ritmove predstavio nam je Oliver Mally duo, koji se predstavio s autorskim pjesmama i brojnim obradama, a na bini mu se kao poseban gost pridružio Mátyás Pribojszki na usnoj harmonici.

Jumping Matt & Combo band demonstrirali su sjajno spajanje blues rocka te izvrsno sviranje usne harmonike, a velikim aplauzom bilo je nagrađen njegov Mattov solo među publikom.

  • Fantastičan nastup je iza nas na predivnoj željezničkoj stanici u Matuljima. Publika i lokacija bili su predivni. Bilo nam je zaista zabavno i stvarno je bilo zadovoljstvo svirati ovdje. Nadam se da se vidimo neki sljedeći put, istaknuo je Mátyás Pribojszki nakon nastupa…

Matulji i blues vole se javno više od desetljeća, a nova koncertna lokacija na Štacionu dala je i dugo iščekivanu vizualnu dimenziju koja je nedostajala tijekom dosadašnjih izdanja…

Veliko finale bluesa na rasporedu je večeras i sutra

Veliko finale bluesa na rasporedu je večeras i sutra kada nas na kastavskoj Crekivni očekuje vrhunac festivala, a svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa.

Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi u tom fahu.

Sekou Kouyate je posebna priča – radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu, i istinskoj zvijezdi svjetske world – music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju Sekou fuzionira s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom.

Talijanski duo Lovesick Duo primjer je kako je moguće napraviti karijeru i u pandemijskim uvjetima. Oni su se svojim Americana glazbenim izričajem probili objavivši veliki broj kućnih video uradaka koji su se poput požara raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari