KVALITETAN PROGRAM

Međunarodni festival malih scena nastavlja s radom

Međunarodni festival malih scena nastavlja s radom, istaknuto je na sastanku održanom u sjedištu Primorsko-goranske županije. Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, s planovima za daljnji rad kao i programima, župana Zlatka Komadinu, pročelnicu UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonju Šišić i zamjenicu pročelnika Ureda županije Erminu Duraj upoznali su nova umjetnička voditeljica Edita Karađole Šegvić i Ivica Nikolac.

Brojni upiti publike, kao i želja za očuvanjem nasljeđa preminulog ravnatelja Festivala Nenada Šegvića, ponukali su novi/ stari tim Festivala da ponovno uspostavi program po dosadašnjem konceptu domaćih i stranih, rado posjećenih predstava. Iako financijski slabijeg budžeta, najavljuju kontinuitet kvalitetnog programa.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je da će Primorsko –goranska županija tradicionalno podržati Festival u okviru svojih mogućnosti, a nada se i podršci Ministarstva kulture i medija. Podršku Festivalu kao i svake godine pruža Grad Rijeka.

VIDEO DANA:

Međunarodni festival malih scena osnovan je 1994. godine u Rijeci kao Hrvatski festival malih scena pod vodstvom utemeljitelja, glumca Nenada Šegvića i prvog selektora, kazališnog kritičara Dalibora Foretića. Od 1999. godine, kada je selektor Festivala postao kazališni kritičar i dramaturg Jasen Boko, Hrvatski festival malih scena postao je međunarodna manifestacija. Kroz prethodnih 26 godina izvedeno je više od 250 predstava iz 20 europskih zemalja i SAD-a koje je pogledalo oko 50.000 gledatelja. Novi/ stari selektor i producent ove je godine dramaturg i pisac Jasen Boko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari