MELODIJE ISTRE I KVARNERA

MIK 2023 Duško Jeličić i Nevia Rigutto po guštu Opatije!

Odlična prva mikovska večer na raspjevanoj Ljetnoj pozornici

Trideset godina obnovljenog MIK-a, prva festivalska večer ovogodišnjeg izdanja festivala i lijepa opatijska noć – sve se spojilo u sjajnu festivalsku večer kojom je raspjevana karavana započela još jednu mikovsku godinu za pamćenje. I, kako je to MIK već odavno dokazao, spoj mikovskih zvijezda i novih imena uvijek je dobitna kombinacija koju publika prigrli svake mikovske večeri. Ni u Opatiji nije večeras bilo drugačije.

No, krenimo redom. Ne pamtimo kada je Ljetna pozornica u svom velikom obimu bila skoro i premala kada su na nju, na samom početku večeri, izašli svi sudionici festivala.

Oko 70 dobro raspoloženih mikovaca pljeskom je pozdravila opatijska publika, a tom se impozantnom skupu priključio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je u ime Grada Opatije i Grada Kastva, s kojim Opatija dijeli domaćinstvo festivalske večeri, pozdravio publiku i sve sudionike MIK-a poželjevši svima lijepu festivalsku večer.

Nakon uvodnih riječi, raspoloženi su voditelji Lena Stojiljković i Borna Šmer na pozornicu redom pozivali izvođače ovogodišnjeg festivala, a publika je s velikim zadovoljstvom sve izvođače ispratila velikim pljeskom.

Raznolikost glazbenih izričaja, skladbe koje baštine tradiciju ovog podneblja i čuvaju domaću besedu (a ove godine MIK ponovno ima i skladbu na talijanskom jeziku), donijele su zadovoljstvo publici raznovrsnog glazbenog ukusa i već prve večeri se pokazalo da će i ovogodišnje skladbe zaživjeti dug život u srcu publike.

Redalo se 18 novih skladbi, a nakon izvedbe novih, publika je imala priliku, za vrijeme glasovanja, uživati u posebno pripremljenom revijalnom dijelu.

Njega su otvorile djevojke iz opatijske osnovne škole Paola Janjetić i Pia Petričić Ferlin otpjevavši mikovske uspješnice, a nakon njih su atmosferu zagrijali Katja Budimčić Sabljar koja je izvela skladbu Radojke Šverko “Nisan šla za ten”. Nakon toga su publiku svojim nastupima oduševili Damir Kedžo, Nevia/Tamara/Mauro i Dule izvedbom skladbe “Da bimo i k letu” koja je postala veliki hit te Alen Vitasović kao miljenik opatijske publike.

Nakon njih je uslijedio poseban trenutak kada je izvedbom Duška Jeličića i skladbom “Serenada Opatiji” obilježena stota obljetnica rođenja Ive Robića. Napomenimo kako ovo nije bio jedini svečarski trenutak večeri, jer uz proglašenje pobjednika posebni trenuci bili su dodjele plaketa Dušku Jeličiću i Alenu Vitasoviću za 25, odnosno 15 nastupa na Melodijama Istre i Kvarnera.

Za vrijeme revijalnog programa prebrojeni su glasovi opatijske publike koja je 95 glasova dala skladbi “Ženske za feštu” u izvođenju Tamare Brusić i ženske klape Hreljin te im tako dodijelila treće mjesto. Drugo mjesto sa 158 glasova osvojila je skladba “Suza s Kvarnera” u izvođenju Voljena Grbca, Jose Butorca i klape Tić.

Pobjedu je odnijela skladba “Pod ruku me ćapaj” koju izvode Nevia Rigutto i Duško Jeličić – osvojila je 184 glasa opatijske publike i njenim se izvođenjem završila sjajna mikovska večer u Opatiji.

Bio je to izvrstan početak tridesete obljetnice obnovljenog MIK-a, i dok je ČA odzvanjalo Ljetnom pozornicom svima je bilo jasno da nas čeka još jedna vrhunska mikovska godina. A kako to ove godine MIK pjeva moći će se već večeras uvjeriti riječka publika, jer MIK stiže u svoju matičnu luku, pa će u Rijeci zapjevati s početkom u 21 sat na Trgu riječke rezolucije.

Bit će to zasigurno još jedna večer za pamćenje koju ne bi smjeli propustiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari