PUTUJUĆI FESTGIVAL

MIK 2024 Tri mladića dominirala u Kastvu!

Raspjevana kastavska večer za pamćenje

„Ovo je jubilarni dvadeseti put da MIK pjeva u Kastvu, a s obzirom da je ovo treća festivalska večer ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja omiljenog festivala, siguran sam da ste već toliko uhodani da će ova večer biti najbolja dosad“ – rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, obrativši se mikovcima i publici u ispunjenom Boćarskom domu „Slavko Stanić“.

Mostarac se zahvalio i Gradu Opatiji (jer Kastav i Opatija smjenjuju domaćinstva) te zaželio svima ugodnu kastavsku večer. A MIK-u je u Kastvu uvijek lijepo, pa je tako bilo i ove večeri. Dobro raspoložena publika od samog je početka pljeskanjem davala ritam odlično raspoloženim izvođačima te je sve nagradila „baš onako od srca“.

I ova je večer imala posebne goste u samom natjecateljskom dijelu pa su na svoje uspješnice podsjetili Džo Maračić Maki, Vivien Galletta i Voljen Grbac te Tamara Brusić i ženska klapa Hreljin. Kastavska publika ih je nagradila pljeskom i ovacijama, a ništa lošije nisu prošli izvođači u revijalnom dijelu: mlade Kastavke Mara Lukanović i Dea Tončinić, Gina Picinić, Viktor i Irena, Karin Kuljanić te Duško Jeličić i Nevia Rigutto. Dok se izvodio revijalni program brojali su se glasovi kastavske publike koja je, kao i publika u svakom gradu, glasala za dvije omiljene skladbe te odlučila pobjednike večeri.

A prema glasovima kastavske publike treće mjesto osvojila je grupa Kožne jakne sa skladbom „List z Nevijorka“ (Teo Kažoki/Velimir Tuhtan/Teo Kažoki)) i sa osvojenih 76 glasova, drugo mjesto osvojila je skladba „Sansego moja mladosti (Andrej Baša) u izvođenju Gine Picinić i sa 85 kastavskih glasova, dok je uvjerljivo slavila skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota, koja je osvojila 180 glasova

Na polovici festivala, nakon treće festivalske večeri, po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu vode „Tri mladića“ sa 62 boda, druga je „Sansego moja mladosti“ sa 51 bodom, dok je na trećem mjestu „Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvođenju Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta sa 45 bodova.

Kastavci su i nakon festivalske večer sjajno ugostili mikovce domjenkom i druženjem, a potom su mikovci krenuli na odmor kako bi se pripremili za četvrtu festivalsku večer, onu u Puntu koja će se održati sutra (ponedjeljak 3.lipnja) s početkom u 21 sat u dvorani osnovne škole. Podsjetimo, Općina Punat izmjenjuje domaćinstva s Gradom Krkom te Općinom Malinska – Dubašnica. Ulaz je slobodan, a dobre atmosfere neće nedostajati. Mikovska publika to dobro zna i ne sumnjamo da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari