SVIBANJ MJESEC NAŠEG FILMA

Mjesec našeg filma; U opatijskom kinu Gervais besplatne projekcije nagrađivanih hrvatskih filmova

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, proglašen je Mjesecom našeg filma. Od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, i to putem više od 480 projekcija.

Projektu „Mjesec našeg filma“ pridružuje se i Festival Opatija pa tako u kinu Centra Gervais od 2. do 7. svibnja možete pogledati devet projekcija rodno i žanrovski različitih filmova od kojih su svi ostvarili zapaženi uspjeh, bili omiljeni među publikom i/ili nagrađeni od strane domaće i međunarodne kritike na priznatim filmskim festivalima.

U utorak, 2. svibnja u 20:30 sati na rasporedu je dugometražni film Kauboji Tomislava Mršića, nastao prema istoimenoj popularnoj predstavi Teatra Exit. Prije Kauboja, od 19 sati može se pogledati dokumentarni film Nun of your business Ivane Marinić Kragić o dvije zaljubljene časne sestre, nakon kojeg slijedi kratki animirano-eksperimentalni film Najmanji Tomislava Šobana.

U srijedu, 3. svibnja u 19:45 sati prikazuje se Osmi povjerenik Ivana Salaja, prema istoimenoj knjizi Renata Baretića. Ranije istog dana, od 19 sati mogu se pogledati kratki animirani film Gamer Girl Irene Jukić Pranjić i kratki igrani film Žuti mjesec Zvonimira Jurića. Program za djecu prikazuje se u nedjelju, 7. svibnja kada su na rasporedu od 11 sati kratki animirani filmovi Ježeva kućica Eve Cvijanović i Vrlo mokra noć u muzeju Milana Trenca, te dugometražni igrani film za djecu Koko i duhovi Igora Šeregija koji počinje u 11:30 sati. Ulaz na sve projekcije je slobodan. Prethodna najava dolaska nije potrebna.

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Pogledom unatrag Hrvatski audiovizualni centar nastoji podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje u proteklom razdoblju i proslaviti ih te tako ujedno motivirati publiku na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari