MOŽEMO LI BOLJE? U četvrtak u RiHubu projekcija zanimljivog dokumentarca “Vrijeme za utopiju”

Foto: Riječanin

U sklopu Revije zelenog filma u RiHubu u četvrtak 25. travnja u 19 sati prikazuje se dokumentarni film „Zeit für Utopien“ (Vrijeme za utopiju), a projekciju će popratiti radionice koje će voditi Irena Borovina iz udruge Vestigium.

Film pokazuje koliko se može postići s idejama i duhom zajednice. Kako se 1,5 milijuna ljudi može opskrbljivati isključivo lokalnom, svježom, organskom hranom i je li moguć urbani život s dijelom energije koju trenutno trošimo. Pametni telefon se može proizvoditi na održiv način, a tvornica čaja koja je nekada pripadala velikoj Unilever grupi sada dobro funkcionira u samoupravi. Vrijeme utopije inspirativno je filmsko putovanje prema boljem društvu.

Revija zelenog filma projekt je Tranzicijske inicijative Rijeka, nastao 2018. godine, a ovaj ciklus realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja