NADARENI GLAZBENICI: U srijedu u Opatiji koncert polaznika međunarodne glazbene radionice Colluvio

Koncert „16 godina Colluvija“ će se održati u srijedu 16. kolovoza s početkom u 20.30 sati u centru Gervais u Opatiji. Ulaz na koncert je slobodan

Devet nadarenih glazbenika između 16 i 23 godine iz zemalja s njemačkog govornog područja i država nasljednica bivše Jugoslavije sastaju se od 2001. godine svakog kolovoza na prekrasnom imanju Gut Hornegg u Austriji gdje na masterclass radionici komorne glazbe nazvane Colluvio pod stručnim vodstvom podižu razinu kvalitete vlastitog muziciranja i sposobnost muziciranja u zajednici.

Ovogodišnji colluvio je pod umjetničkim vodstvom docenata Yurijaa Kote (Ukrajina), pijaniste i prof. klavira Muzičke akademije u Kijevu, Olivere Milić-Hirscher (Srbija), violinistice i prof. violine u Sremskoj Mitrovici i Meinharda Hollera, (Austrija), čeliste i voditelja privatne klase violončela u Münchenu.

Odabrani polaznici se intenzivnim radom pripremaju za međunarodnu turneju po zemljama iz kojih dolaze. Jedna od zemalja na turneji Colluvia 2017. je i Hrvatska, odnosno Opatija gdje će se koncert mladih polaznika održati u srijedu, 16. kolovoza 2017. u velikoj dvorani centra Gervais.

Ulaz na koncert je slobodan.

Program:

Ludwig van Beethoven: trio za klavir, violinu i violončelo u D duru, op.70, br. 1
„Geistertrio“
1. Allegro vivace e con brio – 2. Largo assai ed espressivo – 3. Presto

Dimitrij Šostakovič: trio br. 1 za klavir, violinu i violončelo, op.8
Andante – Allegro – Andante – Moderato – Andante – Coda

Frank Martin: Trio sur des mélodies populaires irlandaises (1925)
1. Allegro moderato – 2. Adagio – 3. Gigue

Johannes Brahms: trio za klavir, violinu i violončelo u H duru, op. 8, verzija 1889
1. Allegro con brio – 2. Allegro molto – Meno allegro – 3. Adagio – 4. Allegro vivace

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views