'NIJE SE PUNO PROMIJENIO'

Neven Šantić: Prepoznajte ikonu Leta 3 na ovoj retro fotografiji!

Foto: Arhiva

Dok se iščekuje finale Eurosonga i nastup Leta 3, evo za obožavatelje ovog benda jedne stare fotografije na kojoj se nalazi jedan od dvojice njihovih lidera. Pogodite koji i gdje se nalazi na fotografiji!

Piše: Neven Šantić

Moguće je da ni sam Damir Martinović Mrle, a o njemu je riječ, nema ovu fotografiju ili je već zaboravio gdje je i kada snimljena.

Kada sam mu jednom davno uzgred spomenuo postojanje fotografije, nisam naime stekao dojam da se sjeća fotografiranja i fotografije.

Da ne okolišam. Nas petoricu koje vidite na slici fotografirao je napoznat netko u Puli u ljeto 1983. godine. Iako sjećanje slabi, to je vjerojatno plaža Zelenika, jer se u pozadini vidi poluotok Stoja, kamo su mornari iz svojih vojarni ljeti dva puta tjedno išli na plivanje. I pritom su oni koji su to znali učili plivati one koji to nisu znali. To ste tek trebali vidjeti…

Da pomognem onima koji na fotografiji traže Mrleta. U gornjem redu su Bosanac Ikonić te Slovenci Vidmar i Marinšek, a ispred njih lijevo Mrle a desno autor ovog teksta.

Kao što se vidi na slici, društvo je dobro raspoloženo. Kako ne bi bilo, kad je svaki izlazak iz vojarne bio blagdan, a pogotovo mogućnost kupanja nama koji smo se rodili uz more.

Tako sam eto tada 22-godišnjeg Mrleta upoznao u vojsci, točnije mornarici, jer smo i jedan i drugi imali sreću da su i stanovnici gradova u blizini Pule imali svoje kvote za mornaricu koja se, bar prvih tri ili šest mjeseca, morala služiti isključivo u Puli.

Kako god bilo, srećemo se povremeno i dan danas. Popričamo s nogu, uvijek uz neku šalu ili doskočicu, i idemo dalje.

I vjerujte mi, Mrle se u ovih četrdeset godina nije puno promijenio. I nekada kao i dan danas kod njega ide red otkačenosti pa red ozbiljnosti, ali nadasve i uvijek u znaku zabave i opuštenosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari