Foto: Gradska knjižnica Rijeka

U sklopu programa Noći knjige u petak 23. 4. u 18 sati Gradska knjižnica Rijeka i American Corner Rijeka u Zoom sobi Gradske knjižnice Rijeka organiziraju susret s putopiscem Goranom Blaževićem koji će tom prilikom predstaviti novu knjigu “Karavana” te održati predavanje o putovanju pustinjom.  

Prijave se primaju na mail prijave.programi@gkri.hr nakon čega se dobiva Zoom link virtualne sobe Gradske knjižnice Rijeka za druženje i razgovor.  

Knjiga Gorana Blaževića “Karavana” donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji. Nakon Svilima, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao – na leđima deve. Bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj i koja je nosila ime Rakayib – na arapskome, „karavana deva“. Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikad prošla tom pustinjom.

Pustinja Rub Al Khali je druga najveća pustinja na svijetu, ujedno i najveća pustinja kontinuiranog pijeska na Zemlji. Prostire se preko nekoliko zemalja arapskog poluotoka. Blažević je 25 dana boravio u tom surovom području. Osim što je morao naučiti pravila pustinje i kako se nositi s njezinom teškom i negostoljubivom klimom, jedan od najvećih izazova bio je naučiti jahati devu i stvoriti odnos s tom životinjom.

O svemu tome moći ćete saznati s predavanja i kroz pitanja koja ćete postaviti Goranu u neposrednom susretu.

Program se odvija u sklopu aktivnosti American Cornera Rijeka i ciklusa posvećenog temama iz sfere održivog razvoja, ekologija i globalnog zatopljenja. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari