OPATIJA Dora 2019. – pobjednik je Roko Blažević!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Roko Blažević pobjednik je Dore 2019. godine! On je hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije. Publika i žiri jednoglasno su odlučili da ove godine u Izrael putuje mladić pod mentorstvom Jacquesa Houdeka

Nakon devet godina, Dora se ponovno vratila na male ekrane i gledatelji su dobili pravo suodlučivanja u izboru hrvatskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu. Šesnaest se izvođača večeras u Opatiji borilo za njihove glasove i glasove žirija, a na prvom je mjestu zasjao mladi Roko Blažević.

Roko je s pjesmom “The Dream” pod mentorstvom Jacquesa Houdeka uvjerljivo uzeo prvo mjesto prema glasovima žirija, ali i publike koja mu je dala najvećih 12 bodova.

https://www.instagram.com/p/BtwAz9XFcm6/?utm_source=ig_embed

Osamnaestogodišnji Splićanin se nedavno natjecao i u televizijskom showu “Zvijezde” gdje je, također pod mentorstvom Jacquesa Houdeka, završio na drugom mjestu.

Doru je otvorila Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvela je još dvije svoje uspješnice.

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.

Dora se vratila u grad gdje je 1993. i počela. Izravan prijenos emitirao se iz opatijske dvorane Marino Cvetković. Novost je da ponovno svi odlučujemo tko će nas predstavljati na izboru za pjesmu Eurovizije 2019.

O pobjedniku su odlučivali ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Studiju Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50%:50%, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati publika.

Pjesme su izvođene prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je šest.

Zvijezda show programa bila je i Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”. U show programu, nakon što smo čuli svih 16 natjecatelja, nastupili su Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno su izveli medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.

Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izveo je skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Redoslijed kojim su izvođači nastupili:

1. VRIJEME PREDAJE – BOJAN JAMBROŠIĆ & DANIJELA PINTARIĆ
2. TELL ME – JELENA BOSANČIĆ
3. NISAM TO ŠTO ŽELE – KIM VERSON
4. NE POSTOJIM KAD NISI TU – JURE BRKLJAČA
5. DON’T GIVE UP – BETA SUDAR
6. TEBI PRIPADAM – LEA MIJATOVIĆ
7. BACK TO THAT SWING – GELATO SISTERS
8. BRUTALERO – LUKA NIŽETIĆ
9. ALL I REALLY WANT – ELIS LOVRIĆ
10. INDIGO – DOMENICA
11. THE DREAM – ROKO
12. REDEMPTION – EMA GAGRO
13. TEK JE POČELO – LIDIJA BAČIĆ LILLE
14. TOWER OF BABYLON – LORENA
15. I BELIEVE IN TRUE LOVE – BERNARDA
16. IN THE SHADOWS – MANNTRA

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views