Ove godine na Ri Rocku osim demo bendova nastupit će i poznata imena

Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju ka svježim glazbenim vodama.

Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program.

Najbitnija novost je da se pruža svim glazbenicima Hrvatske da se predstave na festivalu. Udruga Ri Rock pramac festivala okreće širem spektru glazbenika, tako će “demo festival” prijeći u “alternativni festival” što će dodatno obogatiti koncept i na taj način pružiti veću i bolju podršku glazbenicima scene koju ovaj festival predstavlja.

Od ove godine po prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države. Festival će mladim snagama omogućiti da se predstave i zasviraju uz velika imena hrvatske glazbene scene.

Imena odabranih bit će objavljena nakon završetka prijava. Prijave su otvorene od 24. do 31. listopada do ponoći, a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi.

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić. Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a pobjednike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”. Nastupiti će Psihomodo pop, Edo Maajka, Krankšvester, Goblini, Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band, My Buddy Moose, The Siids i drugi.

U subotu će se također u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati i službeni “after party” i koncert još nekoliko underground bendova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari