ANTIRATNA PJESMA

Video | Pogledajte najluđi tv-intervju godine! Let 3 kod Mojmire: ‘Htjeli smo doći goli pa nam nisi dala’

Otkrili su za RTL Direkt da im paralelno teku pripreme za tradicionalnu svetkovinu Antivalentinova 18. veljače i otkrivaju: ‘Prvo jedan drugog jako naljutimo, pa onda mazimo, ovisi o stupnju i nivou ljutnje. Nekad se samo mazimo po uhu, a ako se jako razljutimo onda se to maženje nastavlja dublje. Invazivno…’. Pogledajte video!

To je bila ta pjesma o kojoj svi pričaju, jedna od najslušanijih kandidata za hrvatskog predstavnika. Pjesma o kojoj brojni kritičari imaju samo riječi hvale. A ako na Eurosong želi Johnny Rotten iz Sex Pistolsa, što ne bi i LET3, gosti Direkta – Mrle i Prlja.

Malo me strah kad dolazite u goste, uvijek se bojim da će biti neočekivane golotinje, rupa na hlačama, čudnih stvari, večeras malo Lenjina koje ste donijeli.

Mi puštamo dlake

Ovdje imamo Lenjin 1 i Lenjin 4. I jedne lijepe cipele smo donijeli.

Nadam se da je cipela najšokantnija večeras. Ali niste se depilirali za Direkt?

Mrle: Mi puštamo dlake, nije mi ugodno… dlake na muškarcima i na ženama. Ovo je uvodni outfit. Četiri jahača apokalipse – rat, glad, smrt, bolest, kuga. Peti je HDZ.

Mislite li da imate pobjedničku pjesmu?

Prlja: Ne razmišljamo o tome. Ali da. Odlična je pjesma, super su reakcije, društvene mreže gore.

Imate i najviše pregleda?

Mrle: To je lavina. Trendovi kad se pokrenu, onda ih je teško zaustaviti. Naš trend, nažalost, bojim se da ćemo ih pobijediti. Bojim se da nam netko smješta, kladioničarski lobij. Jesu li to sile, zavjere kozmičke, kao da nas guraju da pobijedimo. Ako pobijedimo na hrvatskom prvenstvu, morat ćemo i na europskom.

Guraju li vas kladionice i onda na pobjedu na Eurosongu?

Mrle: Ne znamo kako će ići dalje, ali sumnjivo izgleda.

Pjesma je o nekome tko je počeo rat

Hajdemo mi malo o Mama ŠČ. Mama ljubila morona, Armagedon nona, mali podli psihopat, traktor, mama idem u rat”, sve su to stihovi “Mame ŠČ”. Pjevate li o Putinu?

Prlja: Ma ne… O nekom tko je počeo rat. Sigurno da je on istaknut kao igrač, definitivno, bahatluka koji misli da je Planeta njegova igračka. Ali to se može svesti na najniže nivoe, od onih koji parkiraju gdje hoće, do onih koji misle da mogu preko reda ići.

Mrle: Pa i bahati traktoristi.

Ali ste u trendu, lani je pobijedila Ukrajina, vi imate antiratnu pjesmu?

Mrle: Radio sam ove godine kazališnu predstavu u Splitu “LizistRATa” i tamo smo obrađivali temu rata. Tekstovi su bili iz Ilijade, raznih pisaca hrvatskih i stranih. To me inspiriralo za antiratnu pjesmu. Kako smo je napravili, ideja je bila da napravimo ratnu operu. Tako da je ta pjesma dio ratne opere. Glazba koja je dobrim dijelom nastala u predstavi.

Vjerojatno ste čitali kritike, Dragaš kaže da ste najbolji predstavnik Hrvatske za Eurosong, mnogi kažu da ste favoriti, Anđelo Jurkas kaže: ‘Ako ovaj nadrikolaž ne pobijedi, džaba ste krečili…?

Mrle: Kažem, to je neka zavjera.

Jeste li čuli pjesme protukandidata?

Prlja: Ovo je jedan komadić mozaika što je Let 3, koji nije dovršen. Komadić će ispuniti naš mozaik, ali on nikad neće biti završen. To je Let 3 i odlučili smo otići na Doru, pokazati najbolje što znamo. Tutta forza.

Mi imamo dobru pjesmu

Mrle: Mi imamo dobru pjesmu, posložilo se. Ideja je splitske predstave, inspiracija je od pjesme Peđe Lucića. Potrefilo se, imamo dobru pjesmu i to je sigurno zašto idemo.

Ima li onih koji su vam rekli “pjesma je glupa, kakvog smisla ima”

Mrle: Ona je tipično naša pjesma.

Kako izgledaju vaše pripreme za natjecanje?

Prlja: Sjajno je ispalo da se poklopila Dora taman ispred naše tradicionalne svetkovine Antivalentinova 18. veljače u Domu Sportova. Tako da pripreme za oba inventa idu zajedno, to su mentalne i fizičke pripreme. Teretana…. Imamo probe gdje jedan drugog jako naljutimo, pa onda mazimo, ovisi o stupnju i nivou ljutnje. Nekad se samom mazimo po uhu, a ako se jako razljutimo onda se to maženje dublje. Invazivno…

Dakle goli nastupate?

Htjeli smo doći goli pa nam nisi dala.

Moramo paziti, djeca nas gledaju…

Mi se goli najbolje osjećamo, ali zbog takvih kao ti moramo se obući.

Prlja: Kažu da su se bojala, ako se dvojica boje onda je dvoboj… pa višeboj…

Ovi Lenjini? Što rade?

Mrle: Lenjin 2 i 3 su u orbiti, jedan i 4 su u studiju. Ako hoćeš zapalit ćemo ih.

Nemojte.

Mrle: Na stageu će letjeti, po dvorani.

Pratite li Eurosong?

Mrle: S djecom to pratimo, ona to vole.

Prlja: Bila je simpatična pjesmica ova Tik tok, mislio sam da će proći…

Pogledajte video!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari