RIJEČANIN UGRABIO NAGRADE

PORIN 2022. Trostrukog Porina dobio je Damir Urban!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Donosimo vam popis svih dobitnika ovogodišnje nagrade Porin

U dvorani Gradski vrt u Osijeku održala se 29. dodjela nagrade Porin. Voditelji dodjele Iva Šulentić i Ivan Vukušić vodili su cijelu manifestaciju, a u nastavku pogledajte tko je osvojio Porina.

Popis dobitnika Porina

Za glazbene poslastice pobrinuli su se mnogi glazbenici, između ostalih nastupili su Matija Cvek, Silente, a Indira Levak i Pero Galić zapjevali su “Inati se, Slavonijo” i zaradili ovacije publike.

Veseli Slavonski par najavio je nominirane u kategoriji najboljeg rock albuma. Pobjednici su Urban&4, nominirani u čak osam kategorija.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe nominirani su: Maja Posavec, Ivanka i Mrle te Porto Morto. Dobitnici Porina su Porto Morto za album “Portopop”.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Glumci Areta Ćurković i Miroslav Čabraja najavili su nominirane u kategoriji najboljeg jazz albuma. Slavila su čak dva dobitnika, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak.

Prezenter Porina za životno dijelo je Branko Uvodić, a dobila ga je pjevačica zabavnih, narodnih i starogradskih pjesama Vera Svoboda.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tenisačica Donna Vekić i glazbenik Goran Bošković najavili su nominirane za najbolji pop album godine: Matiju Cveka, Sašu Lozara i Tinu Vukov. Porina u ovoj kategoriji dobio je Matija Cvek s albumom “Izbirljivo i slučajno”.

Matija Cvek Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U kategoriji novog izvođača godine nominirani su: Eric, Filip Rudan i Nela. Porina je osvojio Filip Rudan te ga posvetio obitelji i djevojci.

Filip Rudan Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana Osiječko-baranjske županije Josip Miletić proglasili su dobitnike u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe. Porina je osvojio Nikola Fabijanić & Acoustic Project Strings.

Porina za životno djelo dobio je Jura Stublić. “Moj život je kratak bio i prolazan kao san, a sada imam ovaj Porin danas je moj sretan dan”, zapjevao je legendarni rocker s Porinom u ruci.

Porin za životno djelo posthumno dodijeljen je Akiju Rahimovskom. Vanna i Matija Cvek Akiju u čast otpjevali su hit Parnog Valjka, “Stranica dnevnika”. Ostale hitove pjevali su i drugi izvođači, između ostalih i Gibonni.

Za najbolju žensku vokalnu izvedbu Porina je dobila Dunja Ercegović, aka Bad Daughter. “Mama mi je rekla da ne beštiman”, rekla je Dunja koja je pozdravila svoje kolege, prijatelje i obitelj.

U kategoriji za najbolju mušku vokalnu izvedbu nominirani su bili: Damir Urban, Gibonni, Matija Cvek. Porina je dobio Matija Cvek.

Neno Belan pročitao je nominirane za najbolji album godine, među nominiranima našli su se ovi izvođači: 2Cellos, Mayales, Matija Dedić, Bad Daughter, Urban&4. Porina za najbolji album godine dobili su Urban&4

Posljednja nagrada dodijeljena je u kategoriji najbolje pjesme godine koju je osvojio Damir Urban, za hit “Sama”.

Porina za najbolju pjesmu najavila je Mia Dimšić. Nominirani su bili i Matija Cvek s pjesmom “Ptice”, Petar Grašo s “Jel’ ti reka’ ‘ko”, Silente s “Poljubi me za kraj”, Gibonni s “Lažu fotografije” te Urban&4 sa skladbom “Sama”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari