PRAVA DIZALICA: Hit “Don’t stop me now” grupe Queen najpozitivnija je pjesma svih vremena

Hit 70-tih “Don’t stop me now” antologijske grupe Queen najpozitivnija je pjesma svih vremena, pokazalo je istraživanje kognitivnog neuroznanstvenika dr. Jacoba Jolija koji je na uzorku od 2 tisuće ljudi otkrio formulu za hit koji najbolje popravlja raspoloženje.

Pokazalo se da je za idealnu “dizalicu” raspoloženja presudan brzi tempo, dur ljestvica i vedri stihovi, pa je upravo hit “Don’t stop me now” pun pogodak za stanje duše.

– Svi ‘feel good’ hitovi imaju slične karakteristike i nešto brži ritam od prosječne pop pjesme – objasnio je za Huffington Post dr. Jacob Jolij, profesor na fakultetu u Groningenu.

Na drugom je mjestu “Dancing Queen” grupe Abba, zatim “The Good Vibrations” Beach Boysa, a na četvrtom je mjestu “Uptown Girl” Billyja Joela. Zanimljivo je da planetarno poznati hit “Happy” Pharrella Williamsa nije ušao ni u top deset najpozitivnijih hitova.

abba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari