FASCINACIJA PAŠKOM ČIPKOM: Pag domaćin izložbe “Susret” japanskog arhitekta Isa Hayata

U četvrtak 1. listopada s početkom u 13 sati u prostoru Kneževog dvora u gradu Pagu otvara se izložba “Susret” japanskog arhitekta Isa Hayata.

Vidjevši pašku čipku ostao je njome fasciniran i koristio je u gradnji japanskog vrta, a sada po prvi puta dolazi na Pag sa svojom izložbom “Susret”.

Iso Hayato japanski arhitekt specijaliziran za projektiranje japanskih vrtova u Japanu i svijetu, za japanski vrt u Rijeci 2013. godine po prvi puta koristio je domaće materijale. Kamen iz Gorskog kotara, hrast iz Slavonije, ambijentalne biljke i raslinje, ali i tradicionalnu pašku čipku. Njegova najveća i trajna inspiracija upravo je paška čipka i autor, koji nikada ranije nije bio na Pagu, organizirao je svoj dolazak i ujedno dovodi izložbu pod imenom “Susret” , kojom predstavlja svoj rad i implementaciju  paške čipke u strukturu japanskog vrta.

Grad Pag odazvao se želji arhitekta Isa Hayata za zajedničkim susretom. Bogatstvo naše hrvatske kulturne baštine tako je još jednom dobilo priliku da bude prepoznato i predstavi svoje vrijednosti van naših granica, ovaj puta kroz rad japanskog autora, na što su na Pagu izuzetno ponosni. Grad Pag kao kolijevka paške čipke posjet arhitekte Hayata, njegov rad i izložbu smatraju značajnim priznanjem i poticajem za daljnje očuvanje tradicije i razvoja čipkarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari