RIJEČKI REDATELJ

Premijera novog filma Bernardina Modrića u Ljetnom Art-kinu

Četvrtak u Ljetnom Art-kinu donosi premijeru novog glazbenog dokumentarca riječkog redatelja Bernardina Modrića Rock Bozon o stanju na sceni te budućnosti rock glazbe u Rijeci. Iste se večeri prvi puta u Art-kinu prikazuje i recentni Modrićev dokumentarac Dugosvirajući rock

U svojoj ljetnoj rezidenciji u dvorištu kapucinskog samostana Art-kino 1. srpnja donosi premijeru novog dokumentarnog filma riječkog redatelja Bernardina Modrića Rock Bozon, s početkom u 21:30 sati, uz koji će se prikazati komplementarni autorov dokumentarac Dugosvirajući Rock. Nakon prikazivanja filmova uslijedit će razgovor s autorom filmova.

Političke i tehnološke promjene svoje su tragove porazbacale po svim društvenim segmentima pa tako i kulturnim te supkulturnim izdancima kojih je (riječka) rock scena nerazdvojni dio. Koje su konkretne promjene s prodorom snažne informatiziranosti društva i napretka tehnologije nastale, koje su krenule nabolje, a koje nagore što se rock scene tiče, koje se mogućnosti otvaraju njezinim sudionicima, a na koje bi trebali što prije zaboraviti neka su od pitanja s kojima se Rock Bozon pokušava uhvatiti u koštac.

Svoje mišljenje o stanju na sceni te budućnosti rock glazbe u Rijeci daju brojni članovi sa i oko te scene (glazbenici, promotori, distributeri, urednici i producenti), dok se u dokumentarcu može čuti glazba bendova Moskva, Krematorium, Sunshine Madness, Chasing Nord, The Black Room i Jonathan. Inače, Rock Bozon je svoju svjetsku premijeru imao na beogradskom međunarodnom festivalu glazbenog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koji je ove godine imao svoje šesto izdanje.

Dokumentarni film Dugosvirajući Rock prati rad LP ROCK udruge riječkih rockera šezdesetih, osnovane 2014. godine koja neumorno radi na promociji glazbenih sastava i organiziranju svirki, uglavnom, no ne i isključivo, na botelu Marina, gdje se nalazi službeno okupljalište članova. Modrićev film okom kamere progovorio je o njihovom radu.

Bernardin Modrić profesionalno se počinje baviti filmom 1980. godine kada za Jadran film režira svoj debitantski film PODHUM, 12.VII.1942. Do danas je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Suosnivač je i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koja djeluje od 1987. godine. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živi i radi u Rijeci.

Ulaznice za film mogu se rezervirati putem e-pošte ulaznice@art-kino.org , a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja