NOMINIRAN U ČAK 5 PORIN KATEGORIJA

Renomirani riječki gitarist Ivan Pešut objavio spot za svoj prvi singl ‘She left the Room’ s novog albuma Wanderlust

“She Left the Room” je singl koji ne smijete propustiti”

Renomirani gitarist Ivan Pešut, poznat po svojim izuzetnim glazbenim ostvarenjima, ponosno predstavlja svoj najnoviji singl “She Left the Room” s njegovog aktualnog, drugog po redu samostalnog albuma “Wanderlust”.

Album “Wanderlust” slušatelje poziva na dinamično putovanje kroz nepredvidivi svijet zvuka, nudeći bogatu paletu glazbenih boja i emocija, a osovojio je i dvije nominacije za nagradu Porin u kategoriji Najboljeg instrumentalnog albuma (izvan klasične i jazz glazbe) i Najbolje instrumentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe) upravo za “She Left the Room”. Uz ove dvije nominacije za “Wanderlust”, Ivan Pešut nominiran je i u kategoriji Producenta godine te su albumi Matije Cveka i Mije Dimšić koje je također on producirao, nominirani u kategorijama Najboljeg pop albuma godine i Albuma godine.

Singl “She Left the Room” izlazi kao prvi glasnik ovog izvanrednog projekta. Stvorena u jednom danu, od prve ideje do gotove snimke, ova skladba je rezultat kreativne eksplozije koja je donijela fascinantnu muzičku priču. Uz nominaciju za prestižnu nagradu Porin, singl je dobio i svoje originalno vizualno oblikovanje kojga potpisuje Luka Radiković.

Pogledajte videospot:

“Da nije bilo Ivana, ne bi bilo ni crtića.Već neko duže vrijeme planiram napraviti neki crtić, i iako ova ideja ima već koju godinu i dvije pa i tri, cijli proces je za mene bio nov zato što smo koristili AI u cijelom procesu. Nova tehnologija, nova otkrića i after efekti te animiranje likova su dosta zahtjevni procesi, ali cijeli proces je bio pomicanje nekih mojih sposobnosti i tehničkih granica što me veselilo. Stoga se nadam ovako još nekom sličnom projektu i siguran sam da što god novo napravili Ivana i ja da će biti ovako dobro, ako ne i još bolje” poručuje Luka.

Spot za singl “She Left the Room” donosi dodatnu dimenziju ovom glazbenom putovanju. U obliku animiranog filma, video priča priču koja prati emotivnu dubinu i složenost skladbe. Dovoljno veselu da vam podigne raspoloženje, ali i dovoljno emotivnu da shvatite slojevitost instrumentalne izvedbe.

“Wanderlust” nije samo zbirka skladbi; to je Ivan Pešut u svojoj najčistijoj umjetničkoj formi. Album obiluje melodičnošću i bogatstvom glazbenih boja, nudeći slušateljima priliku da dožive sinesteziju, prelijevanje osjetila koja riječi ne mogu opisati. Zahvaljujući suradnji s vrhunskim glazbenicima poput Zvjezdana Ružića i Jure Stanića (May), čija je skladba “Maze” vjerojatno njegovo posljednje snimljeno djelo, album “Wanderlust” postaje pravo glazbeno blago.

„Zahvalan sam što su mi se na albumu, kao autori svojih skladbi, pridružili vrhunski pijanist Zvjezdan Ružić i prerano preminuli velikan Jure May Stanić, kojemu je skladba Maze s ovog albuma vjerojatno posljednje snimljeno djelo.“, istaknuo je Pešut.

Ivan Pešut, uz potporu impresivnog tima glazbenika, potpisuje glazbu, aranžmane i produkciju ovog izuzetnog albuma i singla. Razigrana naslovnica albuma, djelo slikara i glazbenika Vedrana Ružića, samo je vizualni uvod u šarolikost koju “Wanderlust” nudi.

Album i spot dostupni su na svim digitalnim servisima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari