RIJEČANI SE VALJALI OD SMIJEHA Branko Đurić: „Ja sada živim u Sloveniji. Nitko nije savršen“!

Našalio se Branko Đurić – Đuro u dupke ispunjenoj Trsatskoj gradini sinoć na račun mnogih, ali najviše na svoj, pa razloga za ljutnju nije imao nitko – pa ni Slovenci

Popularna predstava/stand-up komedija Đurologija rasprodala je sinoć Trsatsku gradinu u tolikoj mjeri da su Riječani „visili“ na bukvalno svakom kantunu Gradine, na opće čuđenje zvijezde večeri koji je u uvodu zaključio: „Šta je ovo? Ja ovo nikad nisam vidio, pa gdje ste svi vi Riječani, i dole, i gore, i lijevo, i desno i iza mene i iznad mene…Čudo!“

A potom je inspirirani komičar izveo show od kojeg su se mnogi Riječani gušili od smijeha, u tolikoj mjeri da je Đuro nekoliko puta pitao gospođu iz publike za zdravlje, konstatirajući da je od njezina smijeha mislio da je povela i galeba-kućnog ljubimca.

Dotaknuo se Branko Đurić bosanske gramatike („jeste li znali da i bosanski jezik ima po dva ili tri ista slova jedno do drugoga u nekim riječima? Recimo – napallla sam se“), potom kolega s estrade koje je imitirao zavidnom vještinom (Rade Šerbedžija i njegove glumačke pauze: „Rade i započne monolog pauzom“!), „wc-pjevača“ koji mjestimičnim arlaukanjem u poznatim pjesmama ostavljaju dojam osobe koja se napreže na wc-školjki (zbog toga skeča komičar je došao i u javni sukob s Tonyjem Cetinskim), a nostalgičarsko-komičnim prisjećanjem na dane vlastitoga odrastanja podsjetio nas je na dane kada se i bez modernih tehnoloških (komunakacijskih) čudesa svijet sasvim dobro snalazio, a ljudi zabavljali možda i kvalitetnije i sadržajnije no danas.

Bila je to punokrvna zabava rođenog komičara koji je već dugo godina jedan od najistaknutijih predstavnika „bosanske škole humora“ koju svi tako volimo.

A vole ju i Slovenci! Jer, kako kaže Đuro, „mi Bosanci i Slovenci strašno volimo bosanski humor! Mi se itekako volimo našaliti na svoj račun, a Slovenci isto tako – na naš račun!“

Đurologija

Branko Đurić – Đuro svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom nasmijava posjetitelje svog showa širom regije. Branko Đurić se nakon kultnih projekata ”Top lista nadrealista” i ”Audicija” posvetio novom projektu i ponovo uspio oduševiti publiku kroz svojevrsni (anti)stand up show, koji je u stvari zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu.

”Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem… na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira, nervira…” kaže Đuro.

U četvrtak na Gradini Habana Social Club

Slijedeće što nas na Trsatskoj gradini očekuje je jedinstven koncertni nastup renomiranih kubanskih glazbenika pod nazivom Habana Social Club u sklopu turneje Realmente Cuba Tour koji se održava u četvrtak, 11.08. s početkom u 21.00 h.¸

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari