VIDEO RAZGOVORI

Riječka novinarka pokreće “podcast”: Uskoro “NA KAUČU by Vedrana Lisica”, prvi gost – poznato riječko lice!

U prvoj epizodi koja će biti objavljena 11.8. na kauč sjeda poznati voditelj i komičar Davor Jurkotić

Posljednjih 15 godina urednica i voditeljica Vedrana Lisica riječkoj publici vjerojatno je poznatija kao radijski glas (Radio Trsat/Soundset Trsat/Laganini FM Rijeka), no ovih dana pokreće nešto malo drugačije od onog na što je navikla. Riječ je o video razgovorima, koje snima u formi emisije (a neki će reći „podcasta“), na kauču, u dnevnom boravku. Ne čudi stoga naziv emisije, ali ni opis „Living room sessions“. 

O čemu je zapravo riječ?

U vremenima u kojima u Hrvatskoj jača trend podcasta, koji američkim kontinentom već dulje vrijeme vrlo popularan, „kauč“ donosi kombinaciju zabave i ležernih tema, ali i dubljih osjećaja i promišljanja, te poneke teme koje u mainstream medijima rijetko dobiju prostor.  

Kako piše na službenoj web stranici nakaucu.com – NA KAUČU u jednostavnoj razgovornoj formi želi istražiti i bolje upoznati ljude sa zanimljivim profesionalnim i privatnim selfom, ne ograničavajući se u minutaži, temama, stilu ili žanru. Poznati ili gotovo anonimni, iza svakog imena krije se puno više od tih nekoliko slova. Od svakoga se može nešto zanimljivo naučiti, u svakome se može barem jednim dijelom prepoznati. U opuštenoj atmosferi, u dnevnom boravku, vodimo naizgled “najobičniji” razgovor, a kroz zabavna pitanja, Vedrana svoje sugovornike povremeno dovodi i u dublje sfere osjećaja i razmišljanja. Tko smo kad se pogledamo u ogledalo, a tko smo kad virimo iz Instagram storija, Facebook objava, tv ekrana, kad stojimo na pozornicama, ispred ili iza kamera i mikrofona? Kako doživljavamo život, odrastanje, odnose, sebe? Što nas plaši, a što zabavlja i kako smo odabrali svoje uloge u društvu? Tisuće malih puzli slaže se u novu sliku…NA KAUČU.

Novinarka, urednica i voditeljica Vedrana Lisica Pavlović osim radijskog etera u kojem godinama nastoji koliko je to moguće, dati prostora važnim i zanimljivim društvenim temama, entuzijastična je u razumijevanju međuljudskih odnosa pa ne treba čuditi što je kao svoju drugu profesiju odabrala psihoterapiju.  Kombinacija medijskog i psihoterapijskog iskustva ponukala ju je da pokrene emisiju NA KAUČU čija će prva epizoda, u kojoj gostuje Davor Jurkotić biti objavljena 11. kolovoza 2020. na YouTube kanaluNA KAUČU by Vedrana Lisica“. 

Što ga straši, kakav je bio u djetinjstvu, je li humor bio njegovo oružje u odrastanju, zašto ne može funkcionirati kad se žena ljuti na njega, je li ikad “drunkcall-ao”, zašto ljudi ne uspijevaju, s kim bi od političara izašao na dejt i mnoge druge teme pogledajte u prvom „kauču“ 11.8.2020. 

„Prva epizoda koja je ne planski ispala s vrlo interesantnom minutažom, gotovo u trajanju seanse grupne psihoterapije, postavila je ljestvicu za ostale…iako nikad ne gledam na sat, samo pričamo i vrijeme ide, uvijek ispadne da nekako završim prirodno taman u otprilike to isto vrijeme“, kaže Vedrana, koja je upravo taj oblik slobode priželjkivala.

Trailer prve epizode, u produkciji SCARAB Multimedije već je objavljen, a sve se može pratiti na pratećoj Facebook i Instagram stranici. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari