RIJEČKI RAZGOVORI UGODNI: U utorak u Dnevni boravak stiže mladi Frane Herenda sa svojim povijesnim i pustolovnim romanima!

Frane Herenda mladi je pisac iz Zadra koji će svoja dva romana predstaviti u riječkom book caffeu “Dnevni boravak”.

Frane Herenda rođen je 1983. u Zadru. Farmaceut je s višegodišnjim iskustvom rada u marketingu i prodaji farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki. Dosad mu je objavljen roman “1202. − križarska opsada Zadra” i zbirka pjesama “Daleki vrhovi”.

Autor je više kolumni o prirodnom liječenju i organskoj kozmetici.

U Rijeci će promovirati svoja dva romana:

Soba 909

Mladi menadžer zaposlen u marketinškom odjelu velike tvrtke već duže je vrijeme razočaran smjerom vlastitog života. Premda voli svoj posao, svakodnevica mu se svela na manevriranje pisanim i nepisanim pravilima korporacije za koju radi. Besmislenost posla i sve snažnija tjeskoba koju osjeća ipak nisu dovoljne da ga potaknu na životnu promjenu.

No iz kolotečine izbaci ga avantura s nepoznatom djevojkom, avantura koja se odvija po pravilima koja su njemu nepoznata.

 

1202 – Križarska opsada Zadra

Maj, kapetan bana Kulina, tražeći kćer otetu s obiteljskog imanja, nakon duge potrage od Dubrovnika do Šibenika dolazi u Zadar gdje ga u službu uzima vladajuća zadarska patricijska obitelj. Godine 1202. Zadar je bogat, moćan grad koji otvoreno prkosi Veneciji i Papi te se dugi niz godina uspješno nosi s napadima. No Zadrani doznaju da se okuplja križarska vojska za posljednji veliki pokušaj oslobođenja Jeruzalema, koja saveznika pronalazi u Veneciji. Hoće li stotine lađa i deseci tisuća križarskih vitezova s gotovo deset tisuća konja i stotinama opsadnih sprava osloboditi Jeruzalem ili imaju drugi naum? Kako će se velika povijesna zbivanja odraziti na individualne sudbine?

Roman „1202.“ dinamičan je akcijski povijesni roman, priča prepuna drame, intriga i diplomatskih spletki o jednoj od ključnih epizoda u povijesti Zadra.

Predstavljanje knjiga održati će se u Ciottinoj ulici 12a, u utorak, 7. svibnja, u 20 sati.  S autorom će razgovarati urednica Adriana Piteša. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja