“RIJEKA GORI”: Dvodnevni festival posvećen queer kulturi ove godine ima bogat program

Dnevni boravak (Foto: Facebook)

Ovog petka i subote, drugi po redu “Rijeka gori” festival simbolično obilježava 50. obljetnicu Stonewall pobuna i mjesec ponosa

Osim toga, obilježava se queer kultura na informativan i zabavan način koja se polako, ali sigurno afirmira i na hrvatskoj sceni.

14. lipnja petak

Book caffee Dnevni boravak (Ciottina ul. 12a) poslužit će kao galerijski prostor čiji će zidovi pričati o njujorškoj pobuni u Stonewall Innu, ali i tradiciji povorki ponosa u Hrvatskoj te će nam ugostiti zanimljive predavače na javnoj tribini, uključujući drage nam Udruga Lori te Haus of Moonia.

Foto: FB “Rijeka gori”

15. lipnja subota

Nakon pub kvi(r)za i warm up-a u Klubu mladih sa početkom u 19 sati, selimo se u svima poznati Klub Crkva u Ružićevoj ulici u 22 sata. Tamo nas čekaju nove mlade nade zagrebačke drag scene Haus of Moonia koji će nas svojim izgledom i performansom sigurno oduševiti.

Poslije nastupa, do jutra će vas rasplesati Kasja & Gaia, dvije novopečene selektorice na domaćoj sceni.

Gaia kao jedna od pokretačica programskog pravca za mlade u Klubu Kotač pod nazivom PowerTape, će nas uzdrmati svojom mračnom selekcijom, te Kasja koja je mjesec dana prije odradila svoj prvi debitantski i uspješni petosatni set u Klubu Život pa će to pokušati prenijeti i u ambijent kluba Crkva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja