Sve je spremno za jubilarni MiK, evo svih pjesama i izvođača!

Festivalska karavana kreće u nedjelju 16. lipnja iz Rijeke

Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera i ekipa festivala koju čini skoro stotinu članova jedva čeka prvu festivalsku večer koja će se održati na riječkom Trgu Riječke rezolucije u nedjelju 16. lipnja s početkom u 21 sat.

Rijeka će tako, kao matična luka biti i ona iz koje će na raspjevani put brojna ekipa koja će publici ponuditi 20 novih skladbi, podsjećanje na obljetnicu nekih skladbi, kao i puno zabave i smijeha.

Ovogodišnji MIK donosi brojne atraktivne novosti i 55 godina nakon osnivanja zvučat će još svježije nego prije.

 

Podsjetimo, nakon Rijeke 16. lipnja, karavana putuje u Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., svakako su lijepe novosti da se MIK vraća u Novi Vinodolski (koji je dogovorio naizmjenično domaćinstvo festivala sa Crikvenicom) gdje će zapjevati 20 lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe (zatvorene za javnost) i velikog finala.

Još uvijek ima ulaznica u prodaji, za riječku festivalsku večer mogu se nabaviti po jedinstvenoj cijeni od 60,00 kn, dok su za spektakularno finale na jednoj od najljepših mediteranskih pozornica podijeljene u dvije kategorije – A zonu po cijeni od 100,00 kn i B zonu po cijeni od 80,00 kn.

Finale u Opatiji

Opatijsko finale će po svemu biti doista posebno jer se priprema posebna scenografija, organizator najavljuje još neka iznenađenja, a publika će svakako moći uživati u 20 novih skladbi, ali i u posebnom revijalnom programu.

Posebnost opatijske finalne večeri je i dodjela nagrada opatijske publike, ali i ukupnih nagrada publike kao i strukovnih nagrada. Ulaznice su u ograničenim količinama i nalaze se u online prodaji u sistemu mojekarte.hr (https://www.mojekarte.hr/hr/group/283583/melody-d-o-o.html) kao i na prodajnim mjestima: Festival Opatija, Dallas Records Rijeka, Caffe bar Nad urom RK Korzo Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena, Istra Sport Pula i Hoteli Njivice. Organizator preporuča pravodobnu kupnju ulaznica kako bi posjetitelji na vrijeme osigurali svoje mjesto u publici. Za obje večeri ulaznice su numerirane.

Obnovljeni festivalski orkestar

Podsjetimo, i ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni glazbenici Mateo Žmak, Damjan Brnić i Voljen Mlakar te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović i ostale prateće službe, izvršni producent festivala je Vjekoslav Alilović, a direktor Andrej Baša.

Kao i svih dosadašnjih godina, MIK će svakako biti festival pozitive, dobrog druženja, tvornica novih hitova i čuvar tradicije i izričaja ovog podneblja. Tako je oduvijek bilo i ako se mikovce pita tako će uvijek i biti.

A, evo tko će i što zapjevati ove godine pred mikovskom publikom:

SE DOKAD JE SVETA Nina Kraljić
Saša Markovski – Vjeko Alilović

NI NAN BILO SUJENO D’Beni Band
Damir Matetić – Damir Matetić

LIPO LITO Nina Fakin
Andrej Baša – Robert Pilepić

MEŽNJAROV SIN Neven Barac
Robert Grubišić – Zlatan Marunić

ANA IZ LOVRANA Duško Jeličić i Bonaca
Mario Koritnik – Mario Koritnik

LJUBAVI Andrina Frleta
Andrina Frleta – Suzana Blečić

NA PARAPETU klapa Tić
Robert Grubišić – Zlatan Marunić

MOJOJ ISTRIJANKI Erik Balija
Erik Balija – Erik Balija

PRIMORSKA ARIJA Joso Butorac
Andrina i Frane Frleta – Suzana Blečić

JUBAV JE JUBAV Martina Majerle
Andrej Baša – Andrej Baša

NE TRIBAŠ SPATI SAMA TI Daniel Moscarda
Daniel Moscarda – Daniel Moscarda

SKALIN Medea Market Sindik
Suzana Štefanić – Suzana Blečić

ČA MOREŠ MI ZET Vivien Galletta
Duško Rapotec Ute – Tatjana Bon

LIPČA SU NJENA OKA DVA Gianluca Draguzet
Bruno Krajcar – Daniel Načinović

NAŠA MENDULA Mirjana Bobuš
Mirjana Bobuš – Mirjana Bobuš

IMALA JE Lado Bartoniček
Lado Bartoniček – Lado Bartoniček

KOLAR klapa Kamelija
Robert Grubišić – Senka Laginja

PULI MORA Tea Vučak i Nikola Kolačević
Robert Grubišić – Vjeko Alilović

ČA ĆE MI KI Antea Hrelja
Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

NEKA MI TVOJE TELO REČE Suzana Matušan
Suzana Matušan – Senka Laginja

Za sve navedene skladbe u svim će gradovima moći glasati publika putem 500 glasačkih listića na kojima će svatko moći zaokružiti dvije skladbe te će skladbe tako osvajati bodove.

Prebrojavanja glasova

Na opatijskom finalu, kada se zbroje i glasovi/bodovi opatijske publike, saznat ćemo i koje su publici najdraže skaldbe ovogodišnjeg MIK-a, što ovaj festival čini i jednim od najdemokratičnijih.

Napomenimo da sva prebrojavanja glasova kontrolira posebna komisija u kojoj su i sami izvođači koji nastupaju na festivalu. Naravno, na opatijskom finalu dodijelit će se i strukovne nagrade i svečanim proglašenjem najboljih spustit će se zastor na jubilarno izdanje MIK-a, a skladbe će se, kako to sa onim mikovskima biva, još dugo slušati.

MIK 2019. se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari