PRVA EMISIJA U NOVOJ SEZONI

“RIJEKA ZDRAVLJA” O bolestima srca, hitnim stanjima, aritmijama…večeras na Kanalu RI govore ugledni gosti!

Prva emisija u novoj sezoni emisije Rijeka zdravlja posvećena je Svjetskom danu srca

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrti na svijetu. 520 milijuna ljudi na svijetu boluje od kardiovaskularnih bolesti, a zbog pandemije koronavirusa izloženi su većem riziku od težih posljedica i smrti, ali i izolacije te osamljenosti.

Uslijed pandemije kardiolozi riječkog KBC-a ističu da se evidentirani broj infarkta srca smanjio, što ukazuje na mogućnost da se pacijenti, zbog straha od zaraze ne javljaju liječniku.

Zbog toga uz Svjetski dan srca u KBC-u Rijeka provodi se program #koristisrce.

O bolestima srca, hitnim stanjima, aritmijama, prevenciji, intervencijskoj kardiologiji, elektrofiziologiji i elektrostimulaciji- najmlađim granama kardiologije, ali i važnosti liječničkih pregleda i prevenciji te medicinskim dostignućima u KBC-u Rijeka govore kardiolozi prof. dr. sc. ALEN RUŽIĆ, aktualni ravnatelj KBC-a Rijeka i doc. dr. sc. SANDRO BRUSICH, pročelnik Poliklinike s elektrofiziološkim laboratorijem Zavoda za kardiologiju KBC-a Rijeka.

Emisija se emitira večeras u 20 sati na Kanalu Ri, a urednica je Sandi Bujan Cvečić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari