SLAVNI „MONTIPAJTONOVAC“ U HRVATSKOJ: John Cleese u lipnju dvaput u Lisinskom!

Svi oni koji su pratili ‘lik i djelo’ britanske komičarske družine ‘Monty Python’ jako dobro znaju Johna Cleesa

Danas 79-godišnji glumac, komičar, redatelj, scenarist i, mnogima manje znano, diplomirani pravnik s Cambridgea, istim žarom radi ono što ga je proslavilo još davne 1969., kada je serija ‘Leteći cirkus Monthyja Pythona’ ugledala svjetlo dana. Tada je sve krenulo, a kada je nešto kasnije, 1975. Cleese, zajedno sa svojom tadašnjom suprugom, također glumicom, Connie Both osmislio humorističnu seriju ‘Fawlty Towers’, zacementirao je svoj put prema zvijezdama u svijetu komedije.

A da je njegov humor besmrtan, dokazuje i posljednja turneja koja traje ‘od stoljeća sedmog’, ili, ako ćemo pisati ‘ne-Cleesovim jezikom’, više od pet godina, a koju je on znakovito i na sebi svojstven način ironično nazvao ‘Posljednja prilika da me vidite prije nego umrem’.

S obzirom da mu se ta ‘posljednja prilika’ nekako oduljila i nikako da umre, Bogu hvala, stigao je i u naše krajeve.

Obožavateljima iz Hrvatske tako je isto dao ‘posljednju priliku’ da ga vide, i to dva puta – paradoks koji prolazi samo kod Cleesa! I baš zato ne čudi da je prvi nastup rasprodao za tren te je odlučio zakazati još jednu ‘posljednju priliku’ da ga hrvatski obožavatelji vide i nasmiju se do suza 17. lipnja u Lisinskom u organizaciji RTL Musica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari