ŠOKANTNA IZJAVA: Psihijatar o Tamarinoj izjavi da tolerira šamar – „Time pravda sebe, ali i zavodi muškarce“

Tamarina izjava da je ženi ponekad šamar potreban kako bi je smirio u situaciji kada histerizira izazvao je buru komentara na društvenim mrežama i portalima.

Je li njezina izjava na iti jednoj razini utemeljena, upitali smo poznatog psihijatra Vladimira Grudena.

– Često ljudi svoje osobno mišljenje nameću kao generalno i to treba znati razlučiti. Djevojka koja je to rekla vjerojatno osjeća da joj je potrebna vanjska kontrola, pa makar i u vidu šamara jer ona sama nije toliko jaka i snažna da se može boriti s okolnostima – pojašnjava gospodin Gruden, a na pitanje je li toleriranje šamara samo način da sebe opravda, odgovara potvrdno.

– Da, ona pravda sebe. Ili je napravila nešto pa se time pravda, ili joj se dogodilo nešto pa sebi pravda da nije kriva ona za to nego netko drugi. Još je jedna stvar moguća. Takve izjave mogu biti i taktika zavođenja. U današnjem svijetu muško bi trebalo biti muško, što znači onaj koji kontrolira. A kada žena kaže da dopušta i šamar, ona muškarcu daje do znanja da je toliko slabašna da će dozvoliti da se njome upravlja. A koji muškarac ne bi htio ženu koja će mu podilaziti? – pita se Gruden.

Podsjetimo, Katja, Violeta, Tamara i Branimir dotakli su se teme o nasilju. ‘To je jadno’, kazala je Katja, dok Violeta smatra da društvo reagira različito kada je žrtva nasilja žena i kada se radi o muškarcu kao žrtvi.

Svi prisutni su se složili da su protiv nasilja, ali Tamara je još nadodala svoj komentar, ‘Žene, a i poneki muškarci su često skloni pretjerivanju i pretjeranom histeriziranju. Tada ih treba zašamarati, dati im finu šamarčinu da ih urazumiš u sekundi. Drugi gledaju na to kao na nasilje, ali to nije nasilje’, izjavila je. Branimir se našalio da je to terapeutski šamar, na što je Tamara, mrtvo ozbiljna, odgovorila, ‘Tako je, terapeutski šamar.’

Najnovije vijesti iz Big Brother kuće možete pratiti na službenoj stranici.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari