OVAJ ČETVRTAK U ART KINU CROATIA: Premijera dokumentarca HOUSTON, IMAMO PROBLEM!

U četvrtak 28. travnja, s početkom u 20 sati, u Art kinu Croatia premijerno će se prikazati dokumentarni film slovenskog redatelja Žige Virca znakovitog naslova, Houston, imamo problem! Dokumentarac istražuje mit o tajnom multimilijunskom ugovoru kojim su Sjedinjene Američke Države kupile jugoslavenski svemirski program ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_oQFplWs_g

Redatelj se kroz obilje arhivskih snimki vraća u doba Hladnog rata, svemirske utrke i NASA-inog slijetanja na Mjesec te na intrigantan način spaja stvarne i fiktivne događaje pozivajući pritom gledatelje da sami odluče što je stvarnost, a što fikcija, stoji u opisu filma za kojeg već danima unaprijed vlada veliki interes Riječana.

Film je nastao u koprodukciji slovenskih producentskih kuća Nukleus filma te Sutor Kulonka te poznatih kao što su HBO Europe, WDR, RTV Slovenija. Podršku filmu pružili su Slovenski filmski centar, Hrvatski audiovizualni centar, Filmski studio Viba film, MEDIA Kreativna Europa, Eurimages i Filmski institut u Dohi.

Osim u četvrtak, 28. travnja film će se prikazivati u petak 29.04. u 18 te u subotu 30.04. u 20 sati.

Iz Art kina saznajemo kako se velika većina karata rasprodala a zainteresirani još stignu rezervirati svoje ulaznice na ulaznice@art-kino.org.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari